В началото романтичните връзки започват бурно и завършват с любов, но през това време човек не си дава сметка за важните неща, които ще произтекат от това. Може би трябва да запитате въпорсите, които трябва да запитате, когато трябва да запитате. Или просто трябва да знаете някои неща един за друг. Например:

Как се държиш, когато си разстроена?”
 

Това е важно за една двойка. Има два вида хора - едните изразяват свободно гнева си, а другите го задържат в себе си. Ако тя е от втория вид, това е неприятно, защото няма как да разберете въобще, че има някакъв проблем.

Кога да попитате: преди връзката ви да стане официална

“Какво се случи с предишната ти връзка?”

Всеки има неща, за които не обича да говори, но предишните връзки афектират следващите, така че по-добре да имате съответната информация в запас. Не е задължително да стане веднага, но трябва да разберете. Трябва да знаете дали е изневерявала или са й изневерявали, за да знаете дали тези неща няма да се повторят. Трябва да знаете дали е била с някой, който е бил груб с нея или я е пренебрегвал, защото това ще ви  разкрие част от поведението на човека, който е с вас.

Кога да питате: когато сте решили, че ще излизате само с нея

Каква си в леглото?”

Лошият секс се случва, защото хората не го обсъждат. За да няма разминаване между това, което искате и това, което получавате, ще трябва да го обсъдите. Ако тя иска да бъде мръсницата в спалнята, ще трябва да откликнете на това или някой друг ще го направи. Трябва да знаете и двамата какво иска другия.

Кога да питате: след десетия път, в който сте правили секс


Как приятелите и семейството ти виляят на връзките ти?”

Това не е толкова просто, колкото звучи. Трябва да знаете някои неща като например какво е отношението й за брака, преди да има деца, дали е от семейство на разведени, дали родителите се месят. Същото се отнася и за приятелския кръг, който оказва голямо влияние.
 

Кога да питате: след месец и нещо от връзката, когато вече се познавате по-добре.