Много връзки просто не вървят и причините за това може да са многобройни. Ето някои от тях


Ако имате очаквания каква трябва да е тя
Не я обичате, защото е перфектна и в някакъв смисъл, всъщност я обичате, защото не е. Хората са идеално не-перфектни и така трябва да бъде. Колкото по-малко очаквате от някого, толкова по-лесна ще бъде връзката ви. Трябва да разберете, че вашата половинка не е вас - тя нито ще ви обича, нито ще ви разбира или отговаря, както вас. Оставете я да бъде, каквото е, а ако това не ви понася, знаете какво да направите.

Ако търсите липсващи парчета от себе си в другия
Често хората търсят някой друг да ги допълни. Понякога се замесваме с дадена жена, за да се разсеем или да запълним някаква емоционална липса. Но с времето това спира да работи и тогава обвиняваме нея за това. Въпросът е, че никой не може да оправи разбитите мечти или емоционалните ви проблеми, освен вас. Ако случаят е такъв, не ви трябва жена, а психо-аналитик.
 

Ако комуникацията е слаба

Много хора премълчават мислите и тревогите си, и това води до сериозни проблеми. Всичко, което ви тревожи или радва, трябва да бъде споделено, за да не се задълбочи или да не подлъже другия човек по отношение на това какъв сте. Добрата комуникация е основополагаща за добрата връзка. Затова, винаги давайте цялата информация на близките си за това как се чувствате и какво мислите.

Ако започват да се появяват малките лъжи
Всичко е по-добре от лъжата. Тя отнема от доброто и посява само лошо по пътя си. Проблемът е, че малките лъжи водят до натрупване и съответно до големи проблеми. Ако човек постоянно заблуждава околните, тогава заблуждава и себе си, а накрая забравя и собствената си истина.

На някои връзки просто не им е писано да продължат Просто има хора, които няма начин да останат в живота ви за по-дълго, независимо колко много го искате. Те преминават за кратко и това може да ви научи на повече неща, отколкото, ако останат за по-дълго. Масовата култура подлъгва, че двамата в една връзка трябва да се допълват перфектно, но истината е, че дори неуспешните връзки пак са важни, защото водят до натрупване на опит.