Вече ви информирахме, че нежните половинки са по-склонни да изричат първи „Обичам те”, но всички знаем, че понякога връзката не се развива така както би ни се искало – всичко да е розово и изпепеляващо. Мъжът до вас припада по всяко ваше движение или дума, а вие просто не чувствате същото. Иска ви се, но някак си не се получава. Той изрича заветните две думички, а вие чувствате как езикът ви замръзва… Може би с времето нещата ще се променят, но за момента просто не можете да изречете „И аз те обичам”. Ситуацията е меко казано конфузна, затова изготвихме списък с отговори, които да ви измъкнат от лапите на неловкостта, в която сте изпаднали.

"Ти заслужаваш повече”

Този отговор класираме на първо място, не за друго, а защото по изкусен начин ще покажете на половинката, че вие не го заслужавате, тъй като той е по-добрата част от вас двамата. Това ще ви даде малко време да осъзнаете дали наистина ще заобичате въпросния мъж.

"Искам да изчакам, докато почувствам същото”

Изречението ще покаже на половинката ви, че сте отговорна личност, която взима решения и изрича думи, само когато ги чувства. Ще осъзнае и, че срещу него стои дама, която знае какво иска и не се хвърля току-така с главата напред.

"Иска ми се да можех да кажа същото”

Думите сигурно ще отекнат в главата му със страшен трясък, но реалността си е реалност. Това ще покаже на половинката ви, че все пак изпитвате нещо към него, но към този момент не можете да го определите като любов.

"Не търся ангажираща връзка”

Хубаво е да изясните отношенията си, преди той да се влюби безнадеждно във вас. Ако вие търсите връзка, която да не ви ангажира с никакви чувства добре е той да го знае, преди нещата да станат сериозни (поне за него).

"Грижа ме е за теб, но не те обичам”

Ами, да – ако това е самата истина, по-добре я споделете с човека до вас. Не е нужно да се стига до крайности от негова страна. Ако той е наясно от самото начало за каква кауза се бори, ще му е по-лесно да преодолее нестихващите си чувства.

"Нямаш шансове”

Ако сте наясно със себе си, че никога няма да можете да отвърнете подобаващо с „И аз те обичам”, тогава кажете истината. След като никога няма да заобичате човека до вас, то поне бъдете искрени с него.