Преди да сте се притеснили от заглавието и понятието „мъртва вагина“, бързаме да ви успокоим – това е синдром и все още не е доказано научно, че той съществува наистина. Но пък дискусии по темата изобщо не липсват, което само по себе си говори, че терминът не е съвсем измислен.

Идеята зад синдрома на „мъртвата вагина“ се крие в това, че честото използване на вибратор може да направи женската вагина по-малко чувствителна и това да има отрицателно влияния върху сексуалния живот и най-вече достигането до оргазъм.

За щастие, в дискусиите се включват и компетентни лица като гинеколози и невролози, които обясняват какво се случва физически с жените, когато използват вибратор. Напълно нормално е след като сте използвали секс играчката с висок интензитет и на последна степен, когато превключвате на ниска степен или пробвате нещо друго под чаршафите, то да няма същия успех. В тези случаи много жени описват вагината си като „изтръпнала“. Но всичко това е временно и отшумява в рамките на същата секс сесия.

За доказателство бил направен експеримент, при който хората държали включен вибратор в ръката си. Напълно нормално чувствителността на крайниците намаляла, но в рамките на час тя се върнала. Учените смятат, че същото се случва и с женските гениталии.

Друго изследване твърди, че едва 0.5% от жените губят чувствителност там долу за повече от един ден, след като са използвали вибратор.

Съветите, които специалистите дават на всички жени, които страдат от синдрома, а те са едва 11%, е да преустановят използването на секс играчки за известно време.