Понякога думите болят много повече от действията. Особено ако са изказани от близък. Те могат да оставят белeзи, които трудно могат да бъдат заличени – въпреки времето, което лекува.

Взаимоoтношенията между мъж и жена изискват толерантност. Поведението ни към някого е определящо за изграждането на стабилна и дълготрайна връзка. Затова е от особено значение как се обръщаме към партньора си. Има думи, който не е редно да отправяме към него, ако искаме да го задържим до себе си.

#"Ти никога..." и/или "Ти винаги..."

Комуникацията е основна във всяка една връзка. Ако сте все още в първоначалната фаза на интимната ви връзка, осъзнайте, че с вашия партньор не се познавате напълно и той не би могъл да знае (предварително) какво да прави в дадени ситуации. Малко са хората на тази земя, които могат да четат мисли. От друга страна, човек е свободен да реагира в определен момент, както сметне за добре - според личните му норми и възприятия. 

#Да му натякваме за всичко което не е, изброявайки основните му недостатъци 

Чертите, които са недостатъци за вас, могат да бъдат качества за друга. Затова, нека бъдем снизходителни. Ние също не сме перфектни. 

#Да го наругаваме с обидни думи

В момент на ярост сме способни да кажем грозни думи към най-близките си хора. Силата на словото е изключително и може да нанесе рани, които дори времето не може да излекува. Замислете се, как бихте се почувствала - вие, ако някой ви нарече с епитетите, които вие сте способна да използвате когато сте ядосана.  

#"Не можеш да правиш..."

Колкото повече омаловажаваме способностите на един мъж, толкова повече той губи желание да се старае. Следователно той влага енергията си другаде и постепенно започва да се отдалечава от жената до него. Да, напълно възможно е, той да не умее да осъществи дадена задача както на вас ви се иска, но това уместна причина ли е да го унижавате. 

#"Успокой се, твърде си чувствителен..."

Ами, да! И мъжете имат чувства и преживяват моменти на слабост. Нищо, че не ни показват чувствата толкова често колкото жените. 

#Да го заплашваме, че ще го напуснем

Този вид ултиматум е добре да бъде използват по интелигентен начин. Добре е човекът до вас да осъзнава, че не сте даденост, но това не означава, че трябва да злоупотребявате.