Много мъже все още предпочитат блондинките. Образът на Мерилин Монро като фаталната жена носи една силна културна зависимост между съответния цвят на косата и секса, което дава своето отражения във възприятата на хората в нашето време. Според мита, мъжете предпочитат блондинки за любовници и брюнетки за съпруги. Много проучвания посочват, че русокоските са по-предпочитани в леглото. Интересното е, че брюнетки, сменили цвета на косата си, са също толкова атрактивни за силния пол.

Едно едно предположение: тъй като повечето жени са брюнетки, това означава,че повечето съпруги са брюнетки. Когато мъжете решат да изневеряват, е нормално да потърсят нещо ново и разнообразно и затова търсят блондинки. Две изследвания в Англия потвърдиха, че блондинките са виждани от мъжете като “нещо различно”. Повечето мъже се женят за жени с различен цвят на косата от бившите си. Така че мъже, които предпочитат блондинки, се женя за брюнетки.

Menbox.bg коментар: Според тия теории, май е най-добре, ако някой мъж предпочита брюнетки, да ожени за блондинка. Защото, ако тръгне да изневерява, изборът му ще е доста по-голям.

Блондинките флиртуват повече

Много мъже мислят, че блондинките флиртуват повече. Според общата представа блондинките са по-добри любовници, което определя мнението, че флиртуват повече.

Menbox.bg коментар: Ако им се носи такава слава, по-логично е не те да флиртуват повече, а с тях да  флиртуват повече. В крайна сметка, жена, която е добра любовница ( и се предполага, че всички го знаят) не флиртува наляво и надясно, а изчаква офертите и просто си избира най-добрата от тях.


Брюнетките са по-благонадеждни

Това е мнението на повечето мъже, защото митът за глупавите блондинки е в сила. Според общото схващане, блондинките нямат проблем да си намерят партньори, затова брюнетките се считат за по-сигурни.

Menbox.bg коментар: без коментар...

Блондинките са по-популярни

Може би най-голямото преимущество е, че блондинките са по популярни. Въпреки че брюнетките са повече, блондинките често са окачествявани от медиите като “секс-символи”.

Menbox.bg коментар: Ще разбием този мит само с две имена - Анджелина Джоли и Меган Фокс...