Отдавна сме наясно, че мъжете постоянно мислят/искат секс и не се срамуват да си го признаят. По въпроса се смята, че жените са по-романтични и за тях сексът има значение, само ако са налични емоции и/или перспективи за съвместно бъдеще, например. Ново изследване обаче показва, че дамите се нуждаят от секс не по-малко от мъжете и за пореден път доказва неразривната връзка между тялото и психиката на човека. В случая - на жената. Какво означава това?

Статистиката сочи, че 45% от жените в зряла възраст правят секс редовно. Останалите отдават цялата си енергия на кариерата, децата и хобитата си, съобщава БГНЕС.

Опитвайки се да се концентрират върху "важните неща" обаче, дамите влошават сериозно сексуалния си живот. А липсата на секс прави част от нежния пол по-агресивни, останалите пък се затварят в себе си. В резултат жените се превръщат в кълба от нерви, те често са перманентно недоволни и изпадат в пристъпи на ужасно настроение.

Учените смятат, че дори и да не можете да намерите любовта на живота си, е добре за здравето ви просто да поддържате сексуални отношения с приятен за вас човек. С две думи - направете услуга на нервната си система - не я лишавайте от така необходимия й постоянен секс.