Бъдете смели. Питайте. Вие имате право да знаете!

1. Заради секса ли си с мен или търсиш сериозна връзка?
Спестете си душевните терзания, болка и разбито сърце, като се опитате предварително да разберете какви са неговите планове спрямо вас – увлякуъл ли се е или наистина изпитва чувства към вас. Има жени, които се хвърлят в леглото на първия човек, който прояви интерес към тях. Обикновено това са жени, които са наранени, изоставени и търсят утеха в прегръдките на друг мъж. Това обаче е грешка, която може да доведе до още по-тежки последици върху душевното състояние на жената, до объркване, конфликти и наранени чувства, смятат експертите. Затова, не бързайте, а смело и директно го попитайте какви са намеренията му към вашата особа, изпитва ли чувства към вас и търси ли сериозна връзка.

2. Женен ли си?
Не бъдете наивна. Светът е пълен с представители на силния пол, които търсят сексуални взаимоотношения извън брачния си живот. Обикновено това са мъже, които са или подложени на силен стрес на работното място, или носят в себе си полигамен темперамент. Не се притеснявайте. Питайте. Такива мъже обикновено крият от женската половина на човечеството, че имат брак. Ако той отрече това, не се притеснявайте да проучите ситуацията, било то чрез негови приятели или чрез дискретно онлайн проучване. Вие имате право да знаете!

3. Подлагал ли си се на тест за полово преносими болести ?
Отнесете се към този въпрос сериозно. В никакъв случай не го пренебрегвайте. Не забравяйте, че болестите, предавани по полов път, не са никак малко. Не пренебрегвайте и факта, че мъжете водят сравнително по-интензивен сексуален живот от жените, склонни са към повече от една сексуални връзки, а това неминуемо рефлектира и върху по-високия риска от заболявания, предавани по полов път. Ако отговорът му е "не", помолете го да си направи такъв тест.

4. Възможно ли е да спиш с някого друг?
Не си мислете, че новият ви приятел е „света вода ненапита” и че, едва ли не, вие сте жената на живота му. Преди вас той със сигурност е имал други сексуални контакти и любовни взаимоотношения, а съвсем възможно е и все още да ги има. Затова не се свенете да му зададете този въпрос. Добре би било да го помолите да бъде искрен и честен към вас.

5. Имаш ли деца?
Ако не искате да бъдете изненадана от 7- или 17-годишния му син, нахлул в спалнята в дома му или в банята, докато се къпете заедно или правите нещо друго, специалистите препоръчват да се осведомите предварително по този въпрос.

6. Познаваш ли се с бившия ми?
В случай че новото ви гадже и бил част от екипа, в който е работил и бившият ви партньор, или пък професиите и на двамата случайно съвпадат, не е лошо да го попитате дали пък не се познава с екс-половинката ви. Светът е малък и всичко е възможно, нали? Все пак за вас би било добре да знаете кой стои срещу вас.

7. Къде работиш?
Отново едно леко проучване по въпроса няма да е никак излишно за вас. Със сигурност ще е по-добре да научите предварително дали срещу вас не седи колега, който все още не познавате, или дори самият ви нов шеф.

8. Ще използваш ли презерватив?
Това е любимият въпрос, който сексолозите и психолозите препоръчват да задаваме преди първия сексуален контакт с нов партньор, особено тогава, когато не сме сигурни как ще се развие връзката. Освен че ще си спестите главоболията около евентуално зачеване, използването на презерватив със сигурност ще ви предпази и от болест, предавана по полов път.