Може да сте заедно от "хиляди" години, но е достатъчно да му кажете един от тук посочените изрази, и всичко между вас да се сгромоляса за нула време. Не забравяйте, че някои мъже са като деца, лесно се засягат и за най-малкия намек по адрес на тяхното его. Затова, внимавайте! Ето изразите, които най-много трябва да избягвате:

1.Ти си "мамино синче"!
Безспорно, съжителството с мъж, който дълго време е стоял под опеката на родителите си, винаги е трудно. Но ако наистина много държиш на него и за нищо на света не искаш да го загубиш, просто избягвай да го наричаш "мамино синче". Това категорично ще засегне достойнството му и дори ще го отблъсне от теб. Приеми този факт и не се опитвай да го променяш. Ако партньорът ти е бил "мамино синче" на 20, той ще бъде такъв и на 40 години. Обичаш ли го, ще го обичаш такъв, какъвто е. Пък и помисли си само. Според психолозите, ако един мъж е силно привързан към майка си, той ще бъде също толкова привързан към партньорката си. С една мъничка разлика – лесно би се засегнал, ако кажеш нещо лошо по адрес на майка му. Е, ти избираш.

2. Искам да знам всичко за бившата ти!
Е, със сигурност не си първата жена в живота му, но това не означава, че няма да си последната. Просто го остави на мира и не му досаждай с въпроси около бившата му връзка. Да си признаем честно, всички ние искаме да знаем повече за жената на живота му преди нас, как е изглеждала тя, с какво се е занимавала, какви са били отношенията им и т.н. Ако обичаш силно мъжа до себе си обаче, не го връщай назад. Рискуваш да го отдалечиш от себе си. Пък и никога няма да спечелиш сърцето му с въпроси от подобен характер.

3. Ти си скучен!
Огромна грешка! Дори и да е така, дори и чувството му за хумор да не е много на ниво, не му казвай никога това! Пък и не бъдеи напълно убедена, че е така. Мъжете обичат да са в центъра на вниманието и да изпъкват именно с чувството си за хумор. Така че, и в двата случая, сериозно би навредила на личното му самочувствие и достойнство. Ако ти обичаш шумните купони, а той не, това не означава, че не може да се забавлява. И запомни – интровертните мъже са най-верни на половинките си и най-добре знаят как да обичат.

4. Мислиш ли, че съм красива?
Е, ако искаш да повишиш самоувереността и самочувствие си, това не е начинът. Разбира се, че след като е с теб, за него си най-прекрасната жена на света, нали така? Ако той наистина те обича, той сам ще ти го каже или, по един или друг начин, ще ти го покаже, без да го питаш. Ако обаче той не ти обръща достатъчно внимание, чувстваш се изолирана от неговия свят, мисли, чувства, най-вероятно той просто не те обича.