Знаете ли, че едни от най-разпространените кристали и скъпоценни камъни са способни да повлияят положително на емоциите и чувствата, които изпитваме, да внесат нотка спокойствие, да ни помогнат да превъзмогнен болезнен момент? Ето кои кристали могат да повлияят положително на любовния ни живот – някои от тях засилват страстта, други – романтиката, а трети – лекуват разбито сърце.

 

Опал – камъкът на любовта и щастието

Снимка: istockphoto.com


 
Освен че е много красив, той е камъкът на късмета, любовта и щастието, подсилва емоциите и носи оптимизъм, позитивизъм и спонтанност.  Опалът може да ви помогне да разгърнете пълния си потенциал. Идеален е, ако търсите щастлива и емоционална връзка, тъй като създава усещане за позитивно отношение.

Диамант – засилва любовта

Снимка: istockphoto.com

Той е камъкът на чистотата и се вярва, че засилва любовта между двойките. Това е и причината той да е избор номер едно за годежен пръстен. Той работи за усилвание на енергията, което означава, че диамантите ще засилят всяка любов, която изпитвате или някой чувства към вас, като ще помогне за заздравяване на връзката и химията между двама души.

Розов кварц – лекува разбито сърце

Снимка: istockphoto.com

Розовият кварц ще ви донесе спокойствие, нежност, изцеление, ще насърчи удовлетворението от себе си. Със спокойните си вибрации розовият кварц облекчава стреса, както и чувството за ревност и негодувание, а и може да помогне за излекуване на разбито сърце. Камъкът е много подходящ за тези от вас, които скоро са преживели несподелена любов или са били нещастни във връзката си.

Рубин – за чувственост и увереност в леглото

Снимка: istockphoto.com

Той е камъкът на просперитета, страстта и силата. Засилвайки енергията и повишавайки жизнеността, рубинът насърчава смелостта и носи усещане за сила и увереност. Носенето му ще ви помогне да се почувствате уверени и чувствени в леглото.