Любовните ласки притежават и още цял куп позитиви и лечебни свойства. Следват седем неща, които практикуването на редовен секс лекува.

#Главоболие
След скорошно проучване, проведено над хора, страдащи от мигрена, част от които практикували редовно секс, а друга – не, учените стигнали до изненадващ резултат. Оказало се, че сексът се справя по-добре с главоболията, отколкото болкоуспокояващите хапчета. Изследването доказало, че повече от половината от участниците, страдащи от мигрена, които се отдали на интимни ласки, постигнали значително подобрение на състоянието си. От анализа на данните станало ясно, че 20 на сто от страдащите от мигрени били напълно излекувани от симптомите благодарение на редовно практикуван секс в продължение на две години. Учените обясняват явлението с увеличеното производство на ендорфини в организма по време на любовния акт.

#Менструалните спазми
Редовното практикуване на секс влияе благотворно и на така досадните и натрапчиви менструални болки. След експеримент било доказано, че дамите, които правели редовен секс с партньорите си, се оплаквали значително по-рядко от менструални спазми по време на цикъл и обратното – по-голямата част от тези, които не правели секс, признали, че изпитват силни и натрапчиви спазматични болки по време на менструалния си цикъл. Сексът по време на цикъл обаче, оказва още по-благотворно действие върху болезнената симптоматика през този период, твърдят учените. Причината за това се крие в оргазмите, предизвикващи мускулите на матката да се свиват и отпускат, в резултат на което се отделят химикали в мозъка, действащи като естествен лек срещу болката, предизвиквана от менструалните спазми.

#Настинките
Редовният секс повишава и имунната защита на организма. Хората, които се отдават по-често на интимни ласки, боледуват много по-рядко от тези, които не го правят. Причината за това се крие в клетки, наречени фагоцити, които помагат на тялото да се възстанови от заболяване. Освен това, по време на половия акт, в организма се повишава отделянето на имуноглобулин А – антитяло, което се бори с вирусите.

#Сутрешното гадене
Оралният секс ликвидира сутрешното гадене при бременните жени. Той твърди, че спермата от бащата на бъдещото бебе, оказва успокояващ ефект върху стомаха на бременната, стига тя да се опита да изгради толерантост и поносимост към поглъщането й.

#Безсънието
След секс тялото ни освобождава хормона окситоцин, известен още като "хормон на прегръдката". Той действа успокояващо и отпускащо върху нервната система, и помага да се пренесм по-лесно и безпрепатствено в света на сънищата. Любопитното тук е, че жените произвеждат повече окситоцин след полов контакт, отколкото мъжете.

#Хълцането
Според наблюденията на д-р Франсис М. Фесмире съществуват два лека срещу хълцане: „дигиталният ректален масаж” и оргазмите. Според него сексът е панацея за неразрешимото хълцане. Това се дължи на факта, че по време на половия акт дишането става по-дълбоко, а мисълта ни е концентрирана единствено върху приятните усещания от близостта с партньора.

#Депресия
Благодарение на множеството изследвания по въпроса за това как въздейства сексът върху психичното здраве на човека. Когато правим секс, в организма ни се отделят огромни количества "добри" хормони, включително окситоцини и ендорфини. Едно скорошно проучване пък установи, че оралният секс също така оказва положително въздействие върху настроението ни и душевното равновесие. Причината за това се крие в състава на спермата – вещества, които действат като антидепресанти.