Не само шоколадът притежава свойствата на афродизиак. Ако подготвяте изкусителна и неустоима вечеря за половинката, ето какво да не забравите да добавите на масата, за да направите изживяването още по-пикантно. Всичко изброено може да се комбинира с шоколад и вино, разбира се.

Зехтин
Древните гърци са вярвали, че зехтинът лекува импотентност. Това твърдение съвсем не е далеч от истината. Богат на мононенаситени мазнини, зехтинът засилва кръвообращението, а това означава повече енергия и настроение, които могат да ви накарат да се почувствате възбудени.

Мака на прах
Мака е южноамериканско растение, което е култивирано и се отглежда в Андите от стотици години. Добрата новината е, че можете да добавяте от него в супи и смутита, без да изисква допълнителна обработка или приготвяне. Растението е известно като билковата виагра – факт, който се дължи на съдържащите се в него протеини, аминокиселини, цинк и желязо. Изследванията показват, че при мъже екстрактът от мака или мака на прах могат да повишат и да подобрят качеството на спермата

Миди
Всички видове миди са неоспорими афродизиаци. Тази своя особеност те дължат на две специфични аминокиселини, които повишават нивата на хормоните, отговорни за възбудата, както при жените, така и при мъжете. За да се извлекат максимално хранителни ползи от консумацията им, те трябва да се ядат сурови. За щастие, стридите могат да се хапвам именно без никаква термична обработка.


Бадеми
Ето една храна, която може да си набавите от всеки магазин – бадемите. Те също съдържат мононенаситени мазнини, които подобряват кръвообращението и можете да ги ядете сурови или да ги добавят в смутита.

Чили чушки
При консумация лютивите чушки чили стимулират нервните окончания, карат ви да се потите и ви зареждат с адреналин и енергия, които може да насочите под завивките в спалнята. Като бонус получавате и доза от противовъзпалителните им свойства, които ще ви поддържат здрави и във форма в сезона на настинките и простудите.

Тофу
А с какво можете да подсилите сексуалната си издръжливост? Тофу е известно още и като соево сирене и се произвежда от соево мляко. То ще ви даде достатъчно енергия и ще подобри кръвообращението ви. Макар и още противоречиви, някои изследвания показват, че естественият естроген, съдържащ се в соевите храни, може да подсили и „допълни“собствения ни естроген, който пък влияе от своя страна на възбудата ни.