Знаете ли защо мъжете мастурбират по-често от жените? И че в някои страни самозадоволяването на публични места е престъпление и може да лежите в затвора?

Жените между 25 и 29 мастурбират най-много

Скорошно проучване на университета в Индиана открива, че 72% от жените на възраст между 25 и 29 години са се самозадоволявали поне веднъж в последната година. За сравнение – едва 60% от жените на 18 и 19-годишна възраст и само 47 на сто от тези между 60 и 69 години са го правили. Дамите на възраст 25-29 години е и по-вероятно да споделят публично за тези свои занимания.  

Снимка: istockphoto.com

Над 20% от жените никога не са мастурбирали

Да, правилно прочетохте – 22% от дамите никога не са си доставяли сексуално удоволствие сами, посочва друго изследване от 2015 година.

Повече мъже го правят, отколкото жени – ето защо

Фактът е всеизвестен и дори много проучвания са доказали твърдението. Какво обаче е различното, което кара мъжете да са по-отворени към самозадоволяването? Една от разпространените тоерии е, че момчетата пипат пениса си всеки път, когато ходят до тоалетна по малка нужда, което ги кара да растата с по-малко предубеждения към мастурбацията.

Мастурбацията помага за психичното здраве

Всеизвестно е, че опознаването на тялото и самозадоволяването оказват положително влияние върху сексуалния живот, както на мъжете, така и на жените. Мастурбацията кара мозъка да отделя хормони, които ни карат да се чувстваме добре. Освен това действа като медитация и вид успокояване на нервите и минимизиране на стреса.

Снимка: istockphoto.com

Мастурбацията на публични места е незаконна в някои страни

Ако бъдете хванати да се самозадоволявате на публично място във Великобритания, ще бъдете лишени от свобода за 14 дни. В Индонезия наказанията са още по-тежки – 32 месеца в затора. В САЩ законите са различни в различните щатове. Така например в Северна Каролина ще ви бъде съставено криминално досие, докато в Тексас ще лежите 2 години зад решетките.