Развенчаваме още 15 секс мита. 


16. Мит: Може да счупите пениса му, ако се движите прекалено активно.
Факт: Пенисът няма кости, така че не може точно да го счупите, но със сигурност може да му причините много болка. Фрактурите на пениса като цяло се случват рядко. Най-често в момента на самото проникване. 

17. Мит: Не можете да използвате една и съща секс играчка с много партньори.
Факт: Можете, но със сигурност е повече от необходимо да вземете предпазни мерки за избягване на полово предавани инфекции.

18. Мит: Прекъсването на половия акт чрез изваждане на пениса не предпазва от забременяване. 
Факт: Предпазва, и то много добре. Проблемът е, че не винаги може да се улови точният момент. 

19. Мит: Презервативите са единствената ви възможност за сексуална контрацепция.
Факт: Има и други предпазни средства, които може да използвате и всичко е въпрос на личен избор и предпочитания.  

20.  Мит: Ако пиете противозачатъчни, ще изпаднете в депресия. 
Факт: Факт е, че промяната на хормоналните нива може да промени настроението ви. Това е и една от причините тези лекарства да се приемат само след лекарско предписание. Гинекологът ще знае най-добре кое е подходящо за вас.

21. Мит: Сексът е невъзможно по време на късна бременност.
Факт: Сексуалното общуване може да стане неудобно в по-късен етап на бременността, но има някои сексуални пози и трикове, при които то е напълно възможно. Стига да няма лекарска забрана за секс, може да го практикувате при повишено внимание, когтао пожелаете.

22. Мит: Ако сте сигурни в партньора си и сте в дълготрайна връзка не е проблем да зарежете презервативите. 
Факт: Дължината на връзката не е критерий, по който да вземете това решение. Важното е да имате вътрешната сигурност, че може да правите секс без презерватив с този човек и да се чувствате добре и спокойни.

23. Мит: Ако искате да забременеете, правете секс в мисионерската поза. 
Факт: Позите, които се препоръчват за по-лесно забременяване са такива, че сперматозоидите да достигат по-лесно до яйцеклетката. В този случай просто ще ви е по-трудно, ако правите секс прави. 

24. Мит: Секстерапия е само за двойки, които имат проблеми в секса.
Факт: В действителност секстерапията може да е решение при хладни отношения, поради различни причини - изневяра, липса на желание за секс, и др.  Мит: Секс след раждането ще бъде лесно-Peasy веднъж Вашия лекар дава наред.

25. Мит: След раждане жените правят секс по-трудно.
Факт: Единственото затруднение може да е сухотата на влагалището, но самото раждане не е предпоставка за спиране на секса. 

26. Мит: Ако се изпишкам след секс, няма да забременея.
Факт: Има малка вероятност жената да забременее преди мъжът да е свършил, защото преди еякулацията се отделя бистрата течност от пениса. Уриниране обикновено изчиства, но не действа като противозачатъчно.  

27. Мит: Използването на дилдо и вибратор ще доведе до безчувственост по време на секс с мъж.
Факт:
Факт е, че мъжкият пенис е по-статичен от вибриращият, пулсиращ и гънещ се вибратор, но използването му не означава, че ще станете безчувствени към мъжкия орган. 

28. Мит: Синдром на сините топки могат да получат само мъжете
Факт:
Синдромът се появява, когато мъжът стои дълго време възбуден, без да свърши. При жените съществува вариант, който се нарича синя вулва. 

29. Мит: След 50 г. сексът не е хубав.
Факт:
Сексът на тази възраст е много по-различен от младежкия на 15 г. например. Всяка възраст предлага различни усещания, всяко по свеому хубаво.

30. Мит: Самозадоволяването е за хора, които нямат постоянен партньор.
Факт:
Дори и семейни двойки включват в сексуалната си игра самозадоволяване. Понякога това действа особено възбуждащо на партньоритер.