Много от нас имат неправилна или неточна информация относно различни неща за секса, които обсебват съзнанието ни и превръщат този иначе толкова приятен акт в тежест. Съществуват множество секс митове, които понякога дори е трудно да се отделят от истината и измислицата. В края на краищата добрите сексуални преживявания започват тогава, когато те бъдат развенчани. 

Без повече извинения и губене на време - ето 30-те мита за секса, на които трябва да спрете да вярвате веднага.

Разликата между това, което сме научили в секс изд и това, което ние се учим чрез сексуален опит е голям - твърде голям. Така че ние помагаме да се свърже тези точки, като говорим за реалностите на секс, от как се прави за това как да се уверите, че е по взаимно съгласие, безопасна, здравословна и приятна всички наведнъж. Вижте повече тук.

1. Мит: Женската еякулация и изхвърлянето на течност са едно и също нещо.

Факт: Въпреки че често се използва само терминът еякулация, тя не заменя и не се припокрива този, който обозначава изхвърлянето на течност при женския оргазъм, познат като шприцване. Женският еякулат идва от влагалището и като консистенция доста прилича на мъжката сперма. 

2. Мит: Когато става въпрос за пениси, по-голям е по-добре.

Факт: Всъщност, има доста проучвания по темата за размера. По-голяма пенис не означава непременно по-добър секс! Доброто проникване зависи най-много от избраната поза. 

3. Мит: Не можете да забременеете по време на менструация.

Факт: Можете, но това е доста малко вероятно. 

4. Мит: Хапчето против забременяване след секс няма да ви подейства, ако сте над определена граница на теглото.

Факт: Тези хапчета не са съвършени, каквито не са и регулярните противозачатъчни и винаги съществува риск да не подействат. Но теглото и килограмите не са сред факторите, които оказват влияние за това.

5. Мит: Всяка жена може да има множествени оргазми.

Факт: Жените са способни да има между пет и седем оргазми един след друг, но това не се случи при всички и при всеки полов акт. Клиторът е особено чувствителна, че може да бъде свръхстимулиран след първия оргазъм. 

6. Мит: Ако не се овлажнявате сами, ви е нужен лубрикант.

Факт: Лубрикантът не е необходимост, но той ще направи удоволствието по-голямо, а животът ви по-лесен. Ако страдате от сухота във влагалището, може да правите регулярно упражнения с нефритени яйца.

7. Мит: Секс съобщения си пращат само хората, които са на голямо разстояние един от друг. 

Факт: Изпращане на секси текст е вълнуващо преживяване и не зависи от това дали вие и вашият партньор живеете в същия град. Тази комуникация може да е забавен и лесен начин да създадете едно приятно очакване работният ден да свърши и да се видите.  

8. Мит: Трябва да правите секс поне 2 пъти седмично.

Факт: Нищо не трябва. Но ако все пак нещо трябва, то е - да правят секс толкова често, колкото искате. 

9. Мит: Сексът винаги трябва да бъде спонтанен.

Факт: Не винаги. Спонтанният и страстен секс е хубав, но дори и да планирате правенето на секс, това няма да го направи лош. 

10. Мит: Ако правите анален секс, ти трябва обезболяващ крем.

Факт: Възбудата и желанието са най-доброто обезболяващо. И все пак в болката има нещо много хубаво - това е най-естественият сигнал да забавите или отложите някакво действие.

11. Мит: Аналният секс се прави винаги с лубрикант и презерватив.

Факт: Аналният секс не винаги е толкова лесен, колкото изглежда в порното. Може да имате нужда от малко предварителна подготовка, като например използване на анална тапа, вибратор, анална броеница или друго.

12. Мит: Телефонен секс означава да си говорите мръсотии. 

Факт: Това, което много хора не осъзнават е, че мозъкът е най-големият сексуален орган в тялото. Когато говорите, дишате тежко или стенете, отправяте директна секси връзка към мозъка. 

13. Мит: Предварителната любовна игра е надценена.

Факт: Не пренебрегвайте любовната игра. тя възбужда и тялото, и ума.  

14. Мит: Ключът към оргазмите е стимулацията. 

Факт: Клиторната свръхстимулация може да доведе дори до болка. Так че не прекалявайте. ,

15. Мит: Оргазмите са клиторен и вагинален. 

Факт: Всъщност има 12 различни вида оргазъм. 

Следва >>> 30 мита за секса, в който трябва да спрете да вярвате веднага. Първа част