Според древното китайско изкуство за хармония и щастие, за да поцъфтява любовта в живота ни, трябва да създадем добър Фън Шуй в своя дом. за целта трябва да активизираме положителната енергия  на югозапад – универсалният сектор на романтиката и любовта, който винаги е под влиянието на елемента Земя. Как да стане това, научете от ценните съвети на Фюн Шуй:

1. Стимулирай енергията на елемента Земя

Постави фигурка от мрамор или глина в коридора срещу входната врата, така че да те посреща още щом влезеш.

2. Никакъв воден източник вдясно от входната врата

Воден източник вдясно до главния вход, независимо дали е вън или вътре в дома, ще накара съпруга да се оглежда за любовна връзка извън семейството и в крайна сметка ще доведе до изневяра.

3. Украса на югозападния сектор

Не украсявай този сектор на дома си с дървени предмети. Те символично изтощават енергията на елемента Земя там, а това ще попречи на успехите ти в сферата на любовта. Най-благоприятно на любовта ще се отрази украсата на този сектор с вещи от порцелан, керамика или кристал.

4. Не подарявай остри неща

Никога не подарявай остри или бодливи предмети на любимия (любимата). Не купувай за него (нея) ножове за разрязване на хартия, ножици или кактус като подарък. Такива вещи ще прогонят твърде бързо любовта между вас.

5. Божури за любовен късмет

Влюбени, на които предстои брак, ще спечелят много, ако в спалнята си имат картина или снима на божури. Божурът символизира щастлива любов и носи късмет в избора на съпруг.