Според древното китайско изкуство за хармония и щастие, за да поцъфтява любовта в живота ни, трябва да създадем добър Фън Шуй в своя дом. за целта трябва да активизираме положителната енергия  на югозапад – универсалният сектор на романтиката и любовта, който винаги е под влиянието на елемента Земя. Как да стане това, научете от ценните съвети на Фюн Шуй:

1. Стимулирай енергията на елемента Земя

Постави фигурка от мрамор или глина в коридора срещу входната врата, така че да те посреща още щом влезеш.

2. Никакъв воден източник вдясно от входната врата

Воден източник вдясно до главния вход, независимо дали е вън или вътре в дома, ще накара съпруга да се оглежда за любовна връзка извън семейството и в крайна сметка ще доведе до изневяра.

3. Украса на югозападния сектор

Не украсявай този сектор на дома си с дървени предмети. Те символично изтощават енергията на елемента Земя там, а това ще попречи на успехите ти в сферата на любовта. Най-благоприятно на любовта ще се отрази украсата на този сектор с вещи от порцелан, керамика или кристал.

4. Не подарявай остри неща

Никога не подарявай остри или бодливи предмети на любимия (любимата). Не купувай за него (нея) ножове за разрязване на хартия, ножици или кактус като подарък. Такива вещи ще прогонят твърде бързо любовта между вас.

5. Божури за любовен късмет

Влюбени, на които предстои брак, ще спечелят много, ако в спалнята си имат картина или снима на божури. Божурът символизира щастлива любов и носи късмет в избора на съпруг.

6. Невидима бариера

Младите влюбени не бива да спят върху два отделни матрака, допрени един до друг в обща рамка на леглото. Това ще създаде невидима бариера между тях.

7. Балон с любовно послание

Купи си балон, пълен с хелий, напиши върху него името на любимия и пусни балона, като изпратиш по него до Космоса своето съкровено послание за всичко, което му желаеш – тогава между вас двамата ще грее винаги романтична топлина.

8. Сърце от кристал

Едно кристално сърце ще засили любовните чувства между двойката. Постави такова сърце в къдифена торбичка или под възглавницата.

9. Повече Ян у дома

Ако търсиш любовта, постарай се да осигуриш изобилие от мъжка енергия Ян у дома си. За целта се постарай да наблегнеш на повече предмети с изпълкнала форма – свещници, статуетки и др. Не позволявай интериорът на дома ти да е пропит с преобладаваща пасивна енергия Ин, изразяващи се в предмети с вдлъбната форма, като чинии, купи и вази, изпразнени от съдържание.

10. Двойка мандаринови патици в спалнята

За да съхраните любовта и засилите романтичната връзка помежду си, постави в спалнята си двойка мандаринови патици. Никога на слагай една или три патици, тъй като с тази бройка рискуваш да останеш завинаги самотна. Една или тройка мандаринови патици символизират изневяра и намеса на трето лица във връзката ви. Две е единственото вярно решение.

11. Балансирай цветовете

Използвай топли и студени цветове в дома си. Боядисай с ярки цветове от гамата на Ян всекидневната и трапезарията. Използвай по-пастелни и отморяващи Ин-тонове в спалнята, предназначена за сън и отмора. Това съчетание балансира жизнената енергия Ци.

12. Купа със свещи

Купа със свещи, пълна с кристали, стъклени топчета или полускъпоценни камъни също активизира енергията на югозапад. Използвай в този случай три свещи, но никога две, тъй като това символизира смърт.

13. Многостенен кристал

Окачи голям многостенен кристал до прозореца в югозападния сектор в дома си. Той ще улови светлината на изгряващото слънце и ще я превърне в дъга, която е източник на благотворна Ци за романтичния ти живот.

14. Никакви огледала в спалнята

Огледалото в спалнята е лош избор. Присъствието на огледало в спалнята може да доведе до намесата на трети човек във връзката ви, а оттам - и до изневяра.

15. За драматична промяна

Ако искаш да постигнеш позитивна драматична промяна в интимния си живот, боядисай една от стените в югозападния сектор в ярко червено. Това ще създаде могъща енергия Ян. Жълтото или бялото са добра алтернатива, но най-ефективен е червеният цвят.

16. Кристален полилей или червен абажур

Постави кристален полилей или червен абажур в югозападния сектор на дома си. Напиши свое романтично послание, постави го върху абажура и го остави да свети поне 3 часа.

17. Планински пейзаж

Окачи на стената в югозападния сектор на дома си картина или снимка с планински пейзаж. Това ще активира мощна енергия, което от своя страна ще внесе стабилност и добронамереност в романтичната ви връзка.

18. Освети ярко своя любовен живот

Щом осветиш ярко югозападните ъгли в помещенията на дома си, ти привличаш положителна енергия към своя романтичен късмет. За целта изпозвай бяла, жълта или червена светилна.

19. Не поставяй леглото си до стена

Ако си сама и търсиш любовта, не запушвай леглото си от едната му страна със стена. Това само ще възпрепятства пътя на бъдещия ти партньор към теб. Другото нещо, което трябва да направиш, е да си вземеш по-голямо и широко легло, в което да има място за двама.

20. Не злоупотребявай с Фън Шуй

Фън Шуй обещава да внесе много романтика в живота ни и да ни срещне с партньор в любовта, но никога не трябва да подхождаме към Фън Шуй с лека ръка и фриволност. Отношението ни към това изкуство за човешкото щастие и хармония трябва да бъде сериозно и премерено. Затова и подходът ни към него трябва да бъде с мяра и уважение.