Всяка жена трябва да познава тялото си, а също и видовете оргазъм, на които то може да се наслаждава. Проверете дали знаете за всички видове удоволствие, които можем да изпитаме.

Клиторен оргазъм
Това може би е най-разпространеният и лесно достижим оргазъм, познат на жената. Клиторът е изключително чувствителна част от женската анатомия, състояща се от милиони нервни окончания, подобно на пениса. И въпреки това всяка жена достига до кулминацията по различни начини и чрез различни докосвания и движения.

Снимка: iStock

Как: При всички видове оргазъм е добре да експериментирате и да пробвате различни движения, за да видите кое от тях „дразни“ нервните окончания най-възбуждащо. Основните движения са надолу-нагоре, наляво-надясно и описване на малки и големи кръгове. Освен с пръсти, може да пробвате с вибратор или да помолите партньора ви да експериментира – може и с език, може и с пръсти.


Оргазъм на G точката, или вагинален оргазъм
G точката се намира на предната стена на вагината, по средата между вагиналния отвор и и шийката на матката. Тъй като не е нещо, което може да се види, е хубаво, че поне може да се усети. Поне при повечето жени. Пъхнете пръст във вагината си и го преместете навътре. Трябва да усетите леко неравна или изпъкнала повърхност.
Как: Натискайте тази точка нежно и я галете леко – това е начинът да стимулирате тази област и да достигнете до т.нар. вагинален оргазъм. Още един бонус съвет – когато сте възбудена (например от ласките на партньора ви), G точката се подува леко от нахлуващата кръв. Това допълнително ще насочи вас или партньорът ви къде да съсредоточи усилията си за достигане на връхната точка – с пръсти, пенис или вибратор.


Смесен оргазъм
Смесеният оргазъм е достигане на връхната точка на удоволствие, когато две или повече ерогенни зони биват стимулирани по едно и също време. Тъй като тук могат да се комбинират много видове оргазъм с докосване на различни ерогенни зони, вариантите оставяме на вашето въображение.

Снимка: iStock

Как: И все пак най-често жените достигат до смесен оргазъм чрез вагинално проникване на пениса, което стимулира G точката и дразнене на клитора. Към вагиналния оргазъм може да се добави и стимулиране на зърната на гърдите или анален оргазъм. Или всички заедно. Колкото повече зони се стимулират, толкова повече кръв нахлува и толкова по-голям и разтърсващ е оргазмът. Ако искате да достигнете до смесен оргазъм с партньора си, най-дoбрата поза е вие да сте отгоре, защото ръцете ви, както и неговите са свободни за докосване на всички останали ерогенни зони.


Анален оргазъм
Аналният секс е вид удоволствие под чаршафите, което не е хапка за всяка уста. Едни му се наслаждават изцяло, а други изобщо не искат и да чуят за него. Ако сте от първите, то трябва да знаете няколко любопитни факта.
Как: Заради непосредствената близост на ануса с вагината и клитора, и защото са свързани посредством перинеума, двете области имат общи нерви и мускули. Стимулирането на тези общи нерви може да доведе до вагинален и аналаен оргазъм едновременно.

Дълбок вагинален оргазъм
Клиторът и G точката не са единствените бутони на удоволствието, намиращи се под кръста. Реални жени и изследователи твърдят, че навътре в женската вагина съществуват ерогенни зони, които, ако бъдат докоснати, водят до т.нар. дълбок вагинален оргазъм.
Как: Дълбокият вагинален оргазъм при повечето жени може да бъде достигнат чрез стимулация на А точката (има и такава), която се намира на предната стена на вагината, точно под шийката на матката. Към А точката добавяме и О точката, която пък е разположена на задната стена на вагината, почти до шийката на матката. И тези две точки, за съжаление, не могат да бъдат видени, но местата са изключително чувствителни. Ако пръст, секс играчка или пенис изпълват цялата вагина до самия й край, това може да доведе до дълбок вагинален оргазъм и да бъде разтърсващо изживяване за всяка жена.

Снимка: iStock

Оргазъм, при който жената еякулира
Женската еякулация наистина съществува и това е отличителният белег на този вид оргазъм. Понякога, когато дамите са изключително възбудени се появява експлозия от течности, които изтичат малко преди или по време на оргазма. Все още е загадка откъде точно идва течността, защото обикновено е прозрачна и не съдържа урина.
Как: Стимулирането на G точката обикновено води до еякулация, но често галенето и дразненето на зоната около уретрата също води до този вид оргазъм при жените.

Кои са останалите 5 вида оргазъм при жените - очаквайте съвсем скоро и продължението!