Веген инфлуенсърка в YouTube и Инстаграм, която има близо 3 млн. последователи в социалните мрежи, си навлече буря от негативни и осъдителни коментари от собствените си фенове - заради парите, които печели от фалшивия си начин на живот, който прокламира в постовете. Всичко това се случва с Йована Мендоса Айрес, която има над 1,3 млн. последователи само в Инстаграм, след като е хваната да яде риба.

29-годишната веган звезда от социалните мрежи, където е известна като "Rawvana", промотира начин на хранене, който изцяло е базиран на растителни продукти.

Веган диетата й изключва консумацията на продукти от животински произход, било то месо, млечни продукти или яйца, както и употребата на идентични козметични продукти за грижа за тялото. 

Йована Мендоса Айрес дори продава специални диети за хранене и програми за отслабване, включително 21-дневно суровоядско предизвикателство, което продава за 99 долара. Но след като инфуенсърката е заснета във видеоклип пред чиния с печена риба, която се опитва да прикрие с ръцете си, всичко започва се обръща срещу нея.

Скоро след като видеото е публикувано в YouTube, феновете започват да засипват Айрес с остри критики в социалните мрежи. Налага се инфлуеинсърката бързо да публикува 33-минутно видео със заглавие "Ето какво се случва", за да спаси всичко изградено дотук.

В клипчето Айрес обсъжда веган пътя си през последните шест години. В крайна сметка споделя, че през 2017 г. начинът, по който се храни - а именно нещата, които не яде, започва да оказва влияние върху здравето й до такава степен, че почти развива анемия и дори овулацията й спира. Затова като спешна мярка решава да включи животински продукти в храненето си, за да подобри здравето си. Това обаче през цялото време остава скрито за феновете й, докато идва денят, в истината лъсва.

Рибното фиаско на Йована Мендоса Айрес може да послужи за урок на всеки, решил да изкарва пари на гърба на останалите в социалните мрежи. Последният пост на Rawvana в Инстаграм е видео от 14 март, в което представя мексиканска рецепта за печен картоф. За риба не се казва нищо...

Междувременно - търси се веган, който да обикаля света и да опитва храна срещу 115 000 лева. Има ли желаещи?

 

  • Бившият съпруг на Антоанет Пепе очаква дете
  • Бодибилдърът и инфлуенсър Лазар Ангелов стана баща за първи път (СНИМКИ)
  • Ютубърите семейство Роглеви: Готвят вечеря за 10 лв., а бабите им помагат за децата (ВИДЕО)
  • Даниел Петканов с детайли за трансплантираната си коса
  • „В Индия само булките носят червено!“ Ким Кардашиян с моден гаф на „сватбата на годината“
  • Грим, прическа, нокти и мигли: "Подготвях се дълго за раждането си!"
  • 10-годишната Бела със 7 млн. последователи в Tik Tok почина
  • Антоанет Пепе избра за четвъртото си дете водно раждане
  • Сръбската Лейди Гага с първи концерт в България: Минала съм през ада (ВИДЕО)
  • Жена плати за квартира с гледка към морето. Оказала се плакат (ВИДЕО)