Всяка година U.S. News & World Report класира най-добрите диети за настоящата година, като средиземноморската диета печели първото място за 2019 г.

Средиземноморската диета е богата на пресни плодове и зеленчуци, с ниско съдържание на червено месо и захар и позволява умерената консумация на вино. Хранителният режим може да спомогне за загуба на наднормено тегло, сърдечното здраве и превенция на диабета.

За да определят най-добрата диета, екип от диетолози и специалисти по диабета, сърдечното здраве и отслабването са анализирали 41 диети, включително все по-популярната кетогенна диета, известна като кето диета.

Средиземноморската диета се нарежда на първо място в няколко категории, включително за най-полезна диета за сърцето и най-добрата растителна диета.

За разлика от силно ограничителните диети - като кето диетата или диетата на Аткинс - средиземноморската диета е балансирана и позволява на хората да ядат голямо разнообразие от храни в умерени количества. Диетата е безопасна за повечето хора, включително за деца и възрастни хора.

Средиземноморската диета включва пълнозърнести храни, пресни плодове, зеленчуци и салати, ядки, бобови култури, зехтин и сьомга, като има разнообразни ползи за здравето.

Средиземноморска диета e един от най-здравословните хранителни режими, като повече за ползите й можете да намерите тук.