Ако живеете с идеята, че съвременните зърнени закуски са здравословен избор за начало на деня, време е да се събудите от заблудата - пицата е по-здравословна от пакетираните зърнени продукти.

"Може да сте изненадани да научите, че парче пица съдържа почти същото количество калории, колкото има и купа зърнена закуска с прясно мляко", обяснява експертката Челси Еймър пред "Daily Meal".

Ако не прекалявате с парчетата пицата за закуска, без никакви угризения на съвестта може да похапвате вкусната храна сутрин.

"Защото пицата съдържа много повече протеини, които ни държат сити и повишават удовлетвореността в началото на деня", допълва Еймър.

"Освен това, пицата съдържа повече мазнини и много по-малко захар, отколкото повечето зърнените закуски на пазара, така че няма опасност да прекалите със захарта", пояснява специалистката.

Пицата наистина може да бъде едно много балансирано ястие, което добре съчетава протеини, мазнини, въглехидрати, зеленчуци и дори плодове.

Междувременно, какво мислите за предложението на PETA костенурките нинджа да станат вегани и да ядат пица без сирене и месо?