Успокойте се
Винаги намирайте време за релакс дори и в най-натоварения работен ден, защото стресът и напрежението стимулират производството на кортизол – хормон, който помага за складиране на мазнините.

Не пропускайте ядене
Гладуването препрограмира организма – когато в него постъпи храна, вместо да я смила, той складира част от нея за следващ „гладен” период. И познайте къде най-често се складират запасите?

Пийте зелен чай
Няма как да не помогне за засилване на метаболизма и пречистване на тялото. Полезен и натурален, с него лесно ще загубите част от мазнините на корема – още една стъпка към плоския корем.

Не забравяйте за билките
Ментата, лайката и джинджифилът спомагат за спадане на подуванията в стомаха, както и за облекчаване на цялата храносмилателна система. Ако не харесвате запарка или чай от тях, то опитайте с ананас. Той съдържа бромелин – ензим, който също действа благоприятно на храносмилането.

Намалете захарта
Не за друго, а защото тя повишава производството на инсулин, който пък от своя страна забавя метаболизма, а ние не искаме това да се случва, нали?

Правилото „10 процента”
Фитнес инструктори съветват 10% от упраженията, които правим, да са предназначени за коремните мускули – така ще си гарантираме плосък и красив корем, без да прекаляваме с плочките.

Нека вечерята е проста
Не вечеряйте завъртяни манджи с много съставки. Малко протеини и зелени зеленчуци вършат чудесна работа. Десертите е препоръчително да хапвате на обяд.

Водете си дневник
Записвайте от какво ви се подува корема най-често и с кои храни се чувствате леки. Естествено е да започнете да избягвате първите.

Яжте храни, богати на калий и калций
Ако нивото на калий и калций в организма е ниско, то той започва да задържа вода. За да си набавяте повече от веществата, често хапвайте банани, спанак, фурми, риба, кисело мляко и др.

Ами, това е, съвсем не е трудно, нали?