Мартина Иванова е холистичен терапевт, специалист по духовни и енергийни практики. Срещаме се с нея, за да ни разкаже повече за една интересна и съвсем реална възможност за отслабване - чрез визуализация. Дали това е вашият начин, ще решите сами.

Да отслабнем с визуализация – възможно ли е и как?

Хората си мислят, че визуализацията е нещо сложно, а всъщност не е. Забравили ли сте как се мечтае? Може да визуализирате винаги, когато имате 5 свободни минути. Най-добри резултати дава визуализацията преди и след сън. Тогава сме в състояние, близо до медитация, съзнанието е изключено.

Събудете се и си кажете няколко хубави неща за тялото си наум. Представете си се така, както искате да изглеждате. Вижте го, измечтайте го!

Визуализирайте и докато хапвате на обяд. Не яжте с чувство за вина. Храната също можеш да бъде програмирана. Вместо да мислите за обяда си като за „отрова, от която пълнеете”, мислете за него, като за най-вкусното нещо. Казвайте си – „Сега ще хапна този сандвич, ще направя нещо полезно за себе си, ще стопя мазнинките”. Има реални случаи на хора, които с визуализация, са се справяли с онкологични заболявания. Защо да е невъзможно, а да свалим няколко килограма така?

Визуализирайте и вечер, преди да заспите. Представете си се по бански, как ядете, ядете, а коремът ви си стои плосък, дупето – заоблено и секси. Да заспите с мисълта за хубавото си тяло е най-доброто, което може да направите за себе си.

Докато сте под душа, може да си представяте как водата измива мазнините, как се топят сланинките, излизат токсините. Докато сте край река, море, също го правете. Водата отмива всичко.

Направете го в група с приятелки. Когато сте заедно, енергията става по-силна. А и се концентрирате само върху едно нещо, не се разсейвате с това да измиете чиниите или да изгладите.

След колко време ще има резултати от визуализацията?
Зависи само и единствено от вас самите. Когато си повярвате. Дори да започнете най-добрата диета, може да не отслабнете, ако съпровождате хранителния режим със следните мисли – „Това ми е 18-ата диета, а аз още съм дебела и нещата не се случват!”. С тях сами си спъвате нещата. А ако подкрепите физическите усилия с правилна вътрешна настройка, ще засилите процеса. Но не може да визуализирате хубаво тяло, а да се тъпчете с хамбургери.

Преди да започнете диета, трябва да се пренастроите вътрешно. Не трябва да се самообвинявате и да си изпращате неправилна информация. Повтаряйте си – „Да, дупето ми е голямо, но се харесвам като човек. Хайде сега с общи усилия да направим това, което е най-добро за мен!” Това са различните аспекти на вашето цялостно аз и те трябва да са в съгласие и хармония. Абсолютно е възможно да свалите 5 кг за месец. С правилна ментална настройка може да свалите 7 или дори повече.

Какво послание да изпратя на моя отпуснат корем, за да стане плосък и стегнат?

Престани да мислиш за него като за отпуснат и спри да го описваш така на хората! Клетките имат памет, имат клетъчен разум. Научно доказано е. Ти си тази, която програмира клетката, даваш й информация. Клетките чуват, че наричаш корема си отпуснат и затова той ще бъде такъв. Казвай на хората – „Знаете ли какъв готин корем имам! Със супер стегнати мускули и много плосък!” Казвай го. Може да ти звучи наивно, но започни.

Снимка: Начо Каменов


Визуализацията не е ли самозалъгване – повтарям си, че съм слаба, а всъщност съм дебела?