Когато обиколката на талията ви започне да расте нежелателно бързо, първото нещо което трябва да спрете да ядете са бонбони, бисквити, сладоледи и торти. Вместо тях си купете микс от сушени плодове и ядки. За да не прегладнявате до омаляване и да не се налага да посегнете към бонбониерата, прочетете следните съвети:

Включете си алармата да ви подсеща да се храните на всеки 4-5 часа. Закусете вкъщи и най-късно след 5 часа отидете на обяд. След 5 часа задължително вечеряйте.

Пийте кафето без захар. По-добре добавете облаче прясно мляко и го поръсете с канела.

Подберете си храни, богати на магнезий, защото диетолозите свързват желанието за сладко и с липсата на магнезий. Богатите на магнезий храни са листните зеленчуци, авокадото, ядките, семена, кафявият ориз.

Пийте често вода на глътки. Изследвания показват, че често объркваме жаждата с глад и вместо да пием повече вода, посягаме към храната и преяждаме. Пригответе си вода с лимон, ако водата не ви е вкусна.  

Започнете да се разхождате в обедната почивка и вечер след работа. Смяната на обстановката и разнообразието създават нови допълнителни стимули за удовлетворение, за да не го търсите единствено в сладкишите и сладоледа.

Започнете да си изстисквате фрешове от зрели плодове у дома. Научете и децата да придобият вкус към тях.

Правете си протеинов шейк. Много от тях са с аромат на шоколад, ванилия и успешно удовлетворяват желанието за сладко.

Записвайте си всяка лична победа над сладкото през първия ден и всеки следващ, докато го превърнете в постоянен навик. Обикновено за това са нужни 21 дни. Имайте предвид, че резултатите в обиколката на талията скоро ще станат видими и удовлетворителни за вас самите. Успех!