Излишните мазнини в коремната област не само ужасяват жените в търсене на сексапилна фигура, но и са изключително опасни за здравето.

Свалянето на коремчето е трудна задача, която можете да улесните, ако спрете да допускате следните шест основни грешки. Запознайте се със следващите съвети на британския доктор Люк Джеймс, цитиран от британския Daily Star:

1. Захар - плодовете са безспорно полезни за здравето, но прекалената консумация може да увеличи теглото, тъй като някои съдържат много захар. Освен това нискомаслените продукти съдържат големи количества добавена захар, въпреки че се промотират като здравословни - четете добре етикетите за хранителния състав.

2. Стрес - предизвиква увеличаване на хормона кортизол, което може да доведе до натрупване на мазнини в коремната област. Практикувайте йога и медитация по 10 минути всеки ден, за да намалите стреса.

3. Сън - липсата на достатъчно сън (7-9 часа) през нощта може да рефлектира върху отслабването, защото увеличава нивата на хормона на глада и редуцира нивата на хормона на ситостта.

4. Протеини - недостатъчният прием на белтъчини не позволява да изпитаме по-продължително усещане за ситост. Освен това протеините участват в изграждането на мускулите, с които по-лесно се изгарят излишните мазнини.

5. Фитнес - фокусирането върху упражнения единствено за коремната област и мускулатура няма да ви помогне да постигнете мечтаното тяло - необходими са по-комплексни упражнения като високоинтензивната интервална тренировка. Освен това прекаляването с физическите упражнения може повече да ви навреди, отколкото да ви помогне - нужен е здравословен баланс между натоварването и почивката.

6. Диета - ударните диети с рязко ограничаване на калорийния прием в менюто ще вкарат тялото в режим на гладуване, което забавя метаболизма и като резултат отслабването.