През празниците важи с пълна сила правилото: винаги можеш да счупиш повече яйца, отколко да изядеш. Ако се чудите какво да правите с всичките тези варени яйца по Великден, разгледайте тези 5 лесни и бързи идеи.

Жълта картофена салата

Пригответе картофена салата по любимата си домашна рецепта. Добавете 3-4 нарязани ситно яйца, 2 с.л. заквасена сметана и една с.л. дижонска горчица. Разбъркайте добре и сервирайте.

Супа от коприва с яйца

Супата от коприва е любима пролетна рецепта . При сервиране, нарежете по едно яйце за всяка купичка. Ние харесваме кръгли резенчета, които могат да покрият цялата повърхност на купичката.

Пълнени яйца с репички

Пълнените яйца са класика, която ви предлагаме да разнообразите.  След като извадите жълтъците, смесете ги с няколко ситно нарязани репички, стрък зелен лук и малко фино накълцан копър. Добавете лъжица сметана или цедено мляко и разбъркайте. Посолете на вкус. Украсете всяко яйце с копър.

Пълнени яйца къри

За тези пълнени яйца ви предлагаме да използвате индийско къри. Отделете жълтъците и ги разбийте добре с малко заквасена сметана. Добавете чаена лъжичка индийско къри и опитайте. Може да добавите още спрямо пропорцията, която ползвате. След като напълните белтъците, украсете с няколко зрънца кимион.

Яйца по уелски

Тази рецепта изисква малко повече време и печене. Ще са ви нужни и сос Бешамел и картофено пюре. В малки купички разпределете картофено пюре за подложка, нарежете сварено яйце, залейте със сос Бешамел и поръсете с малко настърган кашкавал. Печете на 200 градуса за 15-20 минути.

Със съдействието на www.artofrealfood.com