Предлагаме на вниманието ви една известна ябълкова детокс диета, доказала във времето своята ефективност и благотворно влияние върху организма.

Хубавото е, че не е трудна за изпълнение, като същевременно доставя на организма чувството за ситост. Това се дължи на голямото разнообразие от витамини и минерали в ябълктите. Сред тях са и всички антиоксидантни, които ни помагат в борбата със свободните радикали.

Ябълките са известни и със способността си да прочистват организма от вредните токсини и мазнини. Благодарение на пектина в тях се активират процесите на храносмилането, което на свой ред помага да се вталим.

#1-и ден

Закуска: Купичка нискомаслено кисело мляко с 1 натрошена пълнозърнеста бисквитка, 1 настъргана ябълка и щипка канела.

Обяд: 1 филийка пълнозърнест хляб + омлет от 2 яйца и 40 г сирене, гарнира с 1 нарязана на шайби ябълка

Следобедна закуска: 1 ябълка

Вечеря: Салата от 2 варени картофа, 1 кисела ябълка, 5-6 маслини, стрък пресен лук и дресинг от 1 ч.л. зехтин, 1 с.л. лимонов сок, черен пипер и наситнен магданоз.

Внимание! Ябълковата детокс диета не е за жени, които са бременни или кърмачки. Тя, също така, е противопоказна за тези, които имат сърдечни, чернодробни или бъбречни заболявания. Преди да пристъпите към изпълнението й, задължително се консултирайте с личния си лекар!

#2-и ден>>