Предстоят приятни семейни празници и огромни трапези, отрупани богато с лакомства. При тази мисъл много от нас забравят изобщо как изглежда фитнес залата отвътре. Но пък добрата новина е, че можем да топим калории, без да скучаем, тренирайки във фитнеса. Предлагаме ви цели три начина за отслабване, които може да комбинирате и съчетавате така, както ви харесва, защото са повече от приятни.

Спете повече

Това може би е най-приятният начин да отслабнете. Още по-хубавото в случая е, че всичко е научно обосновано и доказано от Университета в Чикаго – хората, опитващи се да отслабнат, губят с 55% по-малко тегло, когато спят по 5 часа и половина в сравнение с тези, които спят по 8 и повече часове. За още по-качествен сън избягвайте тежки храни 2 часа преди лягане, а също наблягайте на такива, които ще ви помогнат да заспите по-лесно като банани, череши и жасминов ориз.

Смейте се на воля

Няма нищо по-хубаво от това да прекарвате приятно време със семейството. Възползвайте се – сезонът предразполага към семейни вечери пред телевизора с някоя приятна комедия или пък към игра, с която всички ще се смеете и забавлявате заедно. Само за статистиката  - смехът в продължение на 15 минути топи 40 калории. Ура!

Танцувайте

Предстоящите коледни и новогодишни празници предразполагат към забавления и танци. Още по-танцувално ще ви стане, когато разберете, че скорошно изследване на Университета в Брайтън, Англия, посочва, че танцуването топи повечекалории от бягането, плуването или карането на велосипед. Един час на ден е нужен, за да топите по 200 до 600 калории, докато кършите снага в ритъма на любимата музика. Като плюс получавате гъвкаво тяло и здрави мускули.