Отслабването никога не е било толкова вкусно, лесно и бързо, както с „Щипка вкус“ от Кейт Алисън и Кей Федърстоун. Двете дами, които стоят зад проекта, са авторки на най-посещавания блог (Pinch of Nom) за здравословно отслабване във Великобритания. Кейт и Кей са професионални готвачки, които след цяло десетилетие работа в света на ресторантите стигат до идеята, че им трябва място, където да споделят рецептите си.

Сега това „местенце“ наброява над 1,5 млн. души, които използват сайта, за да откриват лесни за приготвяне ястия, с малко калории и много вкусови качества. Книгата съдържа прекрасни, засищащи и лесни за приготвяне ястия за всеки ден, повечето от които стават готови за по-малко от 30 минути. Хапвате, като в същото време и отслабвате, без да се притеснявате и да броите калориите при всяка хапка.

В основата на „Щипка вкус“ е схващането, че нискокалоричните ястия, които ни помагат да свалим така желаните килограми, може всъщност да са много вкусни, като не е нужно да се лишаваме от нищо в името на това да изглеждаме и да се чувстваме добре.

Целта на тази книга е да представи вкусни и леки рецепти, които всъщност не приличат на диетични. Под вещия поглед на обучени шеф-готвачи, изпробвали всяко едно от ястията, през споделените мнения на последователите им в социалните мрежи... Всичко говори, че „Щипка вкус“ ще се превърне в любимата книга на всички почитатели на вкусната, непретенциозна и в същото време изключително апетитна храна.

На страниците на книгата ще откриете 100 рецепти за всеки ден, за закуска, обед и вечеря, както и за различни поводи. До всяка от тях ще откриете точните продукти, достъпни и по нашите ширини, защото, нека не се лъжем, не всеки държи щипка бял трюфел в чекмеджето, за всеки случай, нали? До всяко едно от ястията пише и точно колко калории е, а с богатата селекция от рецепти за сосове като „Грейви“, „Къри“ и дийпове за начос, можете да разнообразите всяко традиционно ястие, придавайки му щипка вкус. Прекрасните снимки, направени лично от Кейт и Кей, ще предизвикат апетита ви независимо дали сте хапвали съвсем наскоро.

„Рецептите в тази книга са лесни за изпълнение, с достъпни продукти и с техники, които правят готвенето забавно. Ще имате пълен контрол в кухнята и ще създадете здравословни ястия за отслабване. Ние се гордеем с нашите предложения и се надяваме, че изпълнението им ще ви достави същото удоволствие като резултатите", казват Кейт и Кей.

В „Щипка вкус“ ще намерите класически рецепти с нов прочит като „Свинско върху балсамова леща“ (250 ккал) или „Пиле Пармиджано“ (277 ккал). Не са забравени и вегетарианците, за които има разкошни предложения като „Киш с пушена сьомга и броколи“ (137 ккал), „Пълнени сладки картофи с лют сос“ (68 ккал) или „Бум-бум карфиол със специален сос“ (70 ккал). И не се притеснявайте, ако сте сред начинаещите в кухнята, винаги можете да заложите на някоя от изключително лесните, но безкрайно интересни рецепти за десерти като ягоди, пълнени с чийзкейк, шоколадови еклери или миникексчета с кафе и орехи. И всички те – под 150 калории.

Луксозното издание от 272 страници е с твърди корици, красив дизайн и много добро полиграфическо качество, затова „Щипка вкус“ е подходяща за подарък както за познавачи на здравословното хранене, така и за изкушените от кулинарията и чревоугодниците.

Прочетете откъс от "Щипка вкус" от Кейт Алинсън и Кей Федърстоун, която излиза от издателство "Книгомания" в превод от английски език на Христо Димитров.