На всички почитателки на алкохолните коктейли поднасяме на вниманието няколко  нежни главозамайващи комбинации от алкохолни напитки, които хем ще задоволят желанието им за "едно по-така питие", хем няма да навредят на талията им. Ето кои са коктейлите с най-малко калории, и от които, категорично заявяваме – не се дебелее!

1. Мохито
Любимият на много хора по света кубински коктейл (комбинация от ром, захар, листа от мента, сок от лайм и сода) определено може много да навреди на талията ви именно заради съдържанието си на захар. Пък и, имайте предвид, че сладките коктейли водят до изключително неприятен махмурлук.
Достатъчно е да намалите максимално количеството захар или пък да я замените със стевия (сладка билка, от която не се пълнее). Втората стъпка е да добавите малко повече газирана вода. Стойнотта на калориите категорично ще спадне!

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

2. Джин с тоник
Стандартния шот джин съдържа 97 калории и никаква захар! Добавяйки обаче тоник към джина, буквално изяждате 4 ч.л. захар!

За да се отървете обаче от поне 70 калории е достатъчно да замените тоника с газирана вода и малко лимон. И още една подробност.  Не забравяйте, че джинът с по-ниско съдържание на алкохол, е и по-нискокалоричен! Така че при правенето на този коктейл, избирайте винаги него.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos