Обикновено в почивните дни се храним правилно, но подценяваме закуската и обядваме набързо на бюрото в работните дни. Колкото и парадоксално да звучи, това води до напълняване. Изследвания показват още, че работоспособността намалява, когато се обядва набързо на работното място. Причината е калоричността на храните като пици, сандвичи, солети, бисквитки и десертчета.  Залъгването на глада с предложения от вендинг машините, а те са кафе, кола, вафли и кроасани, не са полезни и от тях се пълнее.

По-добрият вариант е да си занесете храна от вкъщи, която имате възможност да приготвите с повече разнообразие и балансиран състав. Да има освен въглехидрати и протеини, и зеленчуци, а като следобедна закуска - свеж плод или фреш. Пълноценната храна ще ви създава ситост и няма да има нужда да похапвате крекери, солети или бонбони.

В списанието Journal of Cognition са публикувани резултати в полза на кратките почивки за съсредоточаване  върху текущите задачи. А почивката за обяд може да поддържа мозъчната функция без пикове и спадове през целия работен ден. Затова използвайте обедната почивка точно по предназначение. Подбирайте компанията си за обяд, защото: "С какъвто се събереш - такъв ставаш”, а има хора които предпочитат местата за бързо хранене. В много ресторанти предлагат вече и обедно меню. По-добре излизайте на обяд извън офиса. Седнете на спокойно място. Съсредоточете се върху храната си. Дъвчете продължително и се наслаждавайте на вкусовете. След като похапнете, направете кратка разходка навън. Това е оптималният вариант за здравословен режим, въпреки че работата ви е на бюро.

Масово в офисите се прекалява с пиенето на кафе и тонизиращи безалкохолни напитки, но не и с вода. Тялото се нуждае от 5 до 8 чаши вода дневно, за да е здраво. Обезводняването на тялото, причинява множество здравословни проблеми (главоболие, нервност, загуба на концентрация). По-добре си подсигурете голяма бутилка с вода върху бюрото, която е добре да изпиете да края на работното време. Пийте водата с удоволствие.