Знаехте ли, че съществува терминът „цветна психология”? И освен, че съществува такъв израз, това може да е новата терапия, с която ще се почувствате още по-добре. Това е така, защото различните цветове притежават различни лечебни свойства.

В зависимост от ситуацията различните цветове могат да ви въздействат положително или отрицателно. За да не сме голословни веднага даваме пример: когато влезете в стая, която е боядисана в червено, вашият пулс се ускорява, а когато попаднете в синя обстановка сърцето ви ще нормализира своя ритъм.

Разбира се, че е доста наивно да мислим, че багрите ще ни излекуват. Но много психоаналитици и психолози вярват в терапията с цветове и нейните ефекти върху тялото на човек, който е болен от нещо.

Предлагаме ви няколко цвята и въздействието, което те ще окажат върху ума и тялото ви.

Червен

Физически ефект
: Стимулира тялото и ума чрез ускоряване на циркулацията на кръв. Стимулира и производството на ензими от надбъбречните жлези. Цветът разсейва негативните мисли, но има случаи, в които действа и раздразнително.

Червеното е цветът на хората, които
: са енергични, амбициозни и оптимисти. Обичат да са център на вниманието.

Оранжев

Физически ефект
: Оранжевото стимулира храносмилателната система и е много полезен при пациенти, които са загубили апетит. Възможни са и ефекти, като въздействие върху половите органи. Засилва имунната система. Може да е в помощ и при проблеми с белите дробове.

Оранжевото е цветът на хората, които
: приключенски натури, социални, очарователни, но много често трудно прощават.

Жълт

Физически ефект
: Стимулира и изостря дейността на мозъка. Помага на хора, които имат проблеми с нервите, както и за пречистване на организма от лоши мисли.

Жълтото е цветът на хората, които
: са интелектуалци по природа, идеалисти, проявяват голямо любопитство и са големи индивидуалисти.