Летният сезон наближава и ако искаме да обуем банските и да се чувстваме добре, просто трябва да следваме тези прости правила.


1.Ядем от три до пет пъти на ден! Много хора се опитват да пропуснат закуската, мислейки че ще спестят някоя и друга калория. Но този начин много рядко действа, защото започваме да преяждаме по друго време от деня. Опитвайки се да наваксаме така нужната ни закуска. Това е така, защото докато сме спали, сме загубили енергията от получената храна през деня. Тялото ни има нужда от тази енергия, за да започне деня. Като ядем по три пъти на ден, нашият метаболизъм работи оптимално, което води до загуба на тегло.


2.Пием повече вода! В повечето случаи, когато посягаме към вредна храна, всъщност сме жадни. За това трябва да пием около 2-3 литра вода на ден. Ако сме по активни или е по-топъл денят, е нужно да пием повече вода.


3.Взимаме плод, когато излизаме от вкъщи! Не забравяйте винаги да сложите в чанта си някакъв плод. Това помага да избегнем спонтанното ядене на вредни храни.


4.Ядем бавно и спираме да ядем, когато започнем да усещаме ситост! Нашият мозък може да възприеме, че сме сити едва 20 минути след яденето, затова е хубаво да ядем бавно. Малките порции също са важни за доброто храносмилане.


5.Никога не преяждаме! Може само веднъж да сме преяли, но това обърква целия план и спазването на предишните стъпки.


6.Не изпиваме загубените калории! Ако всичко до момента е спазено, но изпием набързо някоя газирана напитка, възвръщаме всички изгубени калории. Защото в повечето сокове и газирани напитки има твърде много захар. Същия ефект има и алкохолът в големи количества.


7.Можем да ядем вредни храни! Да, така е - можем да ядем всички онези вредни любими наши храни. Като торта, шоколад, чипс и други, но само в един ден от седмицата и само един вид, без да ги смесваме. Ограниченията имат обратен ефект върху нашето тяло.