Закуската наистина е най-важното хранене за деня, така че със сигурност е добра идея да не я пренебрегваме. Нещо повече - още по-полезно е да изберем подходящото меню, за да започнем деня, пълни с енергия:

Яйца

Освен, че ще ви дадат енергия, яйцата са вкусни и засищат. Пълни са със здравословни протеини, желязо и с омега 3 киселини. Ако не искате да започвате деня си с нещо суперкалорично, просто не ги пържете.

Тост с пълнозърнест хляб

Понякога колкото по-просто е нещо, толкова по-добре. Можете да добавите препечена филийка пълнозърнест хляб към яйцата. Или си направете сандвич.

Кисело мляко

Киселото мляко е суперхрана и то не без причина. Пълно е със здравословни протеини и е значително по-добър избор от сиренето. Добавете боровинки и орехи, а ако бързате, направете си смути.

Овесена каша

Овесената каша е наистина добра идея, особено когато навън е студено. В нея има всички необходими хранителни съставки, които ще ви снабдят с енергия, освен това ще намалят нивата на холестерола и е удивително добре засищаща. Не е необходимо да е скучно - добавете филийка пълнозърнест хляб или плодове и ядки за по-приятен вкус.

Свежи плодове

Свежите плодове са може би най-добрият избор за закуска. Изберете такива, богати на витамин С. Боровинките са чудесни, също бананите, защото съдържат много калий.

Домашно сирене

Можете да го комбинирате с праскови, круши или каквито и да било други свежи плодове. Не само, че съдържа много протеини, но и калций, който, както знаете, е чудесен и много важен за здравината на костите ви.