Очите са прозорец към света, но и вие може да погледнете през тях в света на хората около вас. Ако радостта на щастливите хора струи през техни очи, дори да въздържат смеха и усмивката, то подпухналите очи са сигурен белег за проливаните сълзи. 

3 бързи начина за премахване на торбичките под очите

Свежа краставица

2 резенчета от краставица, охладена в хладилника, поставете върху очите. Останете легнали със затворени очи за около 5-6 минути. Бихте могли да ги обърнете или да поставите новоотрязани кръгчета, ако усещате, че преуморените ви очи бързо ги затоплят. Ползата е безусловна - охлаждане, подхранване, избелване и стягане на кожата.

Билков чай в торбички

Залейте две торбички с билков или зелен чай с вряла вода. След като сте си направили извлек за пиене, поставете торбичките в хладилника за няколко минути. Охладените "компресчета” поставете върху клепачите. Останете със затворени очи и се опитайте да не мислите за нищо, т.е. максимално релаксирани за 5 до 10 минути. Билките и зеленият чай действат противовъзпалително, стягащо и имат богато антиоксидантно действие, а охлаждащият ефект свива периферните съдове в кожата и премахва отока.

Очанка

Сварете една лъжичка от лечебното растение очанка, което може да се намери в аптеките. Прецедете през марля отварата. Натопете в охладената отвара две памучни тампончета и ги поставете върху клепачите за 5-6 минути. Извлекът се понася много добре от очите, за което говори самото име "очанка”. Не се страхувайте, ако капки от извлека попаднат вътре в окото.