В рамките на девет месеца тялото ви се променя, расте и се грижи за сгушилото се в него малко човече. С раждането обаче промените не спират. Появяват се дори някои съвсем неочаквани изменения, с които или просто трябва да се примирим, или да поработим здраво, за да ги променим.

1.
Белези – стрии, белег от секцио
Понякога, колкото и да мажете кожата на корема и дупето с лосиони и масла, тя се нацепва и се появяват стрии. Ако родите с цезарово сечение на корема ви ще има и този белег. За съжаление често това е цената на бременността, но малкото ревящо вързопче в ръцете й е - безценно. Затова домашният крем от невен е грижата, която заличава добре точно такива белези. 

2. Бюстът увисва, както и зърната
Кърма, набъбнали млечни жлези, хормони, гравитация – всичко това води до увисване на бюста. Заради всмукателните движения на бебето пък често и зърната увисват надолу.

3. Променя се формата на тялото
Не става дума за качване на килограми, а наистина за изменение на фигурата. Някои жени споделят, че след бременност раменете им стават по-ниски, а ходилата порастват.

4. Косата, която от права може да стане къдрава или обратното. Много жени споделят, че се променя и структурата на косъма – косата става по-плътна или започва по-лесно да се омазнява.

5. Увисване на тазовото дъно
При жените, които са родили вагинално, може да се получи увисване на тазовото дъно, с което последват неприятни изпускане на урина при кихане или силен смях, и невъзможност за контролиране. Но и за това съществува решение и то е серия от упражнения с нефритени яйца. 

6. Хранителни алергии
Това се случва рядко, но при някои жени се проявява непоносимост към лактозата, други стават нетолерантни към глутена, при трети се получава обратен ефект – алергиите изчезват.

7. Промяна на нивото на меланин в кожата
Ако до преди бременността жената не е успявала да се сдобие с хубав шоколадов тен, след това може да почернее бързо и красиво. Причината е, че се променя нивото на меланин в кожата, който се отделя, когато тя е изложена на слънце.

8. Миризма и потене
Ако преди раждането рядко са се потили, след това при много жени отделянето на секреция става по-значима. При свръхсекреция е добре да се консултирате с лекар, който да направи хормонални изследвания. Може да намалите потенето с чай от салвия и обтриване със сода за хляб.


9. Поза за сън
Напълно възможно е след раждането (принудително) любимата ви поза да стане обърната на една страна. Посоката е, тази, в която се намира детското креватче.

10. Вкусови рецептори
След бременността много жени развиват влечение към сладкото. Ако до преди това не са обичали шоколади и сладкиши, след това те им стават едни от любимите деликатеси.