В събота, 4 август, херцогинята на Съсекс навърши 37. Вероятно подаръците за рождения й ден тази година са били в пъти повече от миналата, но за съжаление Меган няма да може да задържи по-голямата част от тях. Каква загуба само! Но това е цената, която трябва да плати всеки член на британската кралска фамилия. Протоколът е виновник никой от семейството да няма да право да приема подаръци от марки и хора, които не познава лично – т.е. от фенове или модни брандове например.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Отказът на подобни дарове си има и своята основателна причина – притеснения основно за мотивите дали е правилно да се получават подаръци от непознати. Това се прави с оглед сигурността на кралското семейство, както и опасността от използването им с комерсиална цел.

За сватбата си през май Меган и Хари получиха непоискани дарове на стойност 7 милиона паунда, въпреки изричното им предупреждение, че предпочитат хората да даряват парите, които биха дали за сватбени подаръци. Можем само да предполагаме каква армада от кутии, панделки, цветя и опаковъчна хартия се е е изляла в двореца Кенсингтън.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

А какво ще прави Меган Съсекска с подаръците ли? Ще се наложи те да бъдат върнати на всеки от подателите! Дори и персонализираните с надпис Меган, Меган и Хари, честит рожден ден, Меган, и т.н.