Определено един от горещите цветове в интериора за тази година ще е синьото. Тюркоазеният нюанс беше модерен за кратко през 2010, но сега дизайнерите горещо препоръчват небесното и пастелно синьо, ако то ще присъства по-осезаемо в дома ви и малко по-тъмни разцветки ако решите да смените отделна мебел или аксесоар. Каквото и да решите със сигурност няма да сбъркате.

Да си направиш баня в синьо хич не е лоша идея. Така тя ще изглежда по-гостоприемна и когато си вземаме душ ще имаме чувството, че вече сме на море.

Синьо в спалнята: тапетите, завивките, възглавниците. Ако изберете другият доминиращ цвят да е бялото, значи това е перфектната комбинация за добър и здравословен сън, а и интериорните дизайнери препоръчват комбинацията горещо.

В кухнята можете да поставите отделни елементи и аксесоари, които са в синьо: дръжките на кухненските шкафове, част от плочките, някои от приборите и домакинските съдове. Това допълнително ще засили усещането за чистота, а в кухнята знаем то трябва да е най-изострено.

В хола е достатъчно да поставим един нов диван в синьо. За предпочитане е нюансът да не е много светъл ако като това ще е единственият ни син акцент тук.по-светъл и свеж, за да можем да се подготвим адекватно за пролетта.

Ако пък решите, че не искате цвета да присъства в мебелите и аксесоарите, тогава пребоядисайте стените. Предстоящото затопляне на времето ще ви помогне с изпълнението на идеята.

Ако искате да не хвърляте луди пари за нови мебели или плочки в банята, тогава отделете малко от семейния бюджет за нови аксесоари в синьо: възглавници, завеси, хавлии, сапунерки, прибори, покривки за маса, лампиони и всичко, каквото ви хрумне.

За балкона можете да купите плат, с който да претапицирате столовете. Ще получите бърз нов облик без да обикаляте по магазините в търсене на нови мебели за там.