На 5 юни стартира безплатно училище за родители, a следващите лекции ще са съответно на 11 и 18 юни. Добрата новина е, че всеки може да се включи. Ако се чудите каква е основната тема - на фокус в иницативата тази година е намаляването на употребата на алкохол сред непълнолетни лица.

В редиците на обучаващите се родители застанаха и родни звезди, сред които моделът Таня Карабелова, актьорът Китодар Тодоров и певицата Деси от Sentimental Swingers. Носителката на титлата „Мис България Свят“ 2001, която има двегодишно момиченце, беше сред най-активните майки в семинара и задаваше въпроси на специалистите за възпитанието и отглеждането на децата.

Мисията на всяка една „Мис България“ е да подкрепя такива обществено значими каузи и да дава своя принос в борбата с подобни проблеми като рисковата употреба на алкохол при непълнолетните. Съжалявам, че през последните години красивите жени на България забравиха истинската мисия на титлата, която носят“, сподели минути след края на семинара Таня Карабелова.


Беседата на 5 юни стартира с кратко представяне на фактическата част на проблема. Психотерапевтът Петър Кралев и д-р Владимир Пожарнашки очертаха основните критерии за рискова употреба и разказаха за последствията от употребата на алкохол върху детския организъм. Колегите им Виргиния Захариева и Мадлен Алгафари предложиха на участниците поредица от полезни практически упражнения, които да покажат на родителите как да запазят авторитета си пред своите пораснали деца. 

Всички събеседвания с психотерапевтите в рамките на проекта са напълно безплатни и достъпни за всички.

Записванията за семинарите могат да се правят на телефон: 0889 324 333, или на e-mail: a.popova@btlrefresh.com

За повече информация за кампанията следетe официалната Facebook страница