Кайсия може би е най-особеното коте, което сте виждали - това всъщност са две котки в едно. Доброволци от благотворителна организация за спасяване на котки в Нешвил уточняват, че Кайсия има гени от два ембриона, които във времето са се слели в едно. 

Химеризъм е аномалия, която възниква, когато се слеят две оплодени яйцеклетки. При котките това се изразява най-ясно в различните цветове на козината. Обикновено обаче има и други генетични изменения. Такива котки са наричани химера. 

Козината на муцунката на Кайсия е в два различни цвята - черно и карамелено. Те разделят лицето й на две равни половинки. 

Различен е и цветът на очите й.

Двуцветните ириси си имат научно название - хетерохромия. Кайсия все още е твърде малка, за да се знае дали цветът ще остане такъв за цял живот. Това ще стане ясно, когато котето навърши 7 седмици.

Уникалният външен вид на котето предполага и неговата уникална и трогателна история. 

То е открито заедно със своята сестричка в стената на строителен обект. След като изчакали известно време, за да проверят дали майката ще се върне за тях, доброволците ги взели, за да се погрижат за тях.

Другото коте те кръщават Претцел. 

Нужно е да мине известно време,з а да може котенцата да укрепнат. След това ще бъдат дадени за осиновяване.