1. „Мило, тази събота и неделя си отменен – няма да се налага да ми помагаш в домакинската работа”.
2. „Скъпи, спомняш ли си какво искаше да си купиш последния път като ходихме в риболовния магазин? А спомняш ли си какъв беше поводът да искаш да се утешиш с подобна покупка? Сега ти разрешавам да си я купиш!”.
3. В чашата със сутрешното кафе поставете и едно късметче, което гласи:  „Гости хубави ще имаш, тъща мила ще посрещаш!”.
4. Направете табелка за посрещане на гости с името на майка ви, изписано върху нея. Гаджето или съпругът ви със сигурност ще прояви любопитство какво е това. Обяснете му, че с тази табелка ще трябва да посреща тъщата на автогарата, с която предстои да се запознаят за първи път.
5. „Скъпи, тази събота и неделя ще можем да отидем спокойно на вечеря без да се чудим кой ще гледа децата”.
6. Сложете на десктопа на компютъра снимка на майка си. Когато той попита каква е причината не той да е там, му обяснете, че го подготвяте да свиква с лика на жената, която ще вижда цяла седмица у дома.
7. Подарете му дългоочакван от него предмет или вещ със съобщението да се радва докато може, тъй като през предстоящия уикенд няма да има тази възможност.
8. „Скъпи, в събота за съжаление няма да можеш да излизаш с приятели. Но затова пък съботната ракия ще имаш удоволствието да пиеш с мен и човекът, благодарение, на когото ме има на този свят”.