Може да изглеждате перфектно и по време на своято бременност, като останете усмихната, подвижна и красива, поддържана жена.

Косата

Подължете да посещавате любимия си фризьорски салон за оформяне на дължината и линията на косата. Този ангажимент ще ви държи активна жена с добро самочувствие. Под действие на хормоните понякога косата може да започне да пода по-усилено или да се омазнява. Срещу това изберете шампоан за мазна коса и подхранваща маска един път седмично. Ограничете използването на преса, защото така допълнително съсипвате вече изтощената си коса.

Лицето

Бушуващите хормони се отразят и на кожата на лицето с образуване на петна или акне. Не пропускайте да използвате кремове с фотозащита при излизане навън. Всяка вечер измивайте кожата на лицето и я почиствайте с лосион или тоник за лице.

Приемът на плодови и зеленчукови сокове са необходими не само за здравето на бременната жена и на плода, но те дава здраве и свежест на кожата на лицето. Не забравяйте за потребността от прием на вода около 1,5 л ежедневно. Добре хидратираното тяло има свежа и хидратирана кожа.

Тялото

В училищата за бъдещи родители бременните научават какви упражнения да правят, за да поддържат своята енергичност и да не увеличават прекомерно теглото си. С част от упражненията се улеснява ходът на раждане. Програма от физическа активност помага за по-бързо влизане в добра форма след раждането.  

За профилактичните мерки срещу образуването на стрии по кожата на корема, бедрата, ханша, гърдите, прочетете нататък:

Няма красота без усмивка

За бременната жена особено ценни се оказват контактите с близки и приятелки, особено жени в подбно положение. Радостта от благодатта, че ставате бъдеща майка трябва да ви изпълва единствено с щастие.