Вече ви представихме романа „Вратата на времето” и инициативата „Приключения с (не)задължителни книги” и ви поканихме на събитието пред малки и големи читатели в книжен център „Гринуич” в София.


Атмосферата в книжарницата беше повлияна от духа на приключенското лято, а малките гости имаха възможност да се включат в игра за спечелването на екземпляри от „Вратата на времето”. Те научиха както за предизвикателството, пред което се изправят главните герои в романа – 11-годишните близнаци Джулия и Джейсън и техния приятел Рик, така и за кампанията, която е насочена към деца между 8 и 13 години, и ще продължи през цялото лято.

Идеята на инициативата е да насърчи децата да четат повече и да ги подтикне да разнообразят задължителния списък с литература за лятото с подбрани приключенски заглавия. За целта са подготвени най-различни увлекателни загадки, забавни материали и конкурс с награди, които ще се публикуват в блога (разгледайте го тук). Специален списък с предложения за приключенски четива и формуляра за участие в конкурса могат да се открият в книжарниците от веригите Booktrading, Хермес, Хеликон и от книжен център Гринуич или да се свалят от тук.


Вие включихте ли се?