Днес ви даваме 10 отлични предложения за подарък, които са подходящи за ваши познати, които отдавана вече са си повече от приятели. Ако скоро се очертава да сте гости на сватба или да отпразнувате семейна годишнина – ето как да избегнете клишето "тенджера под налягане" или "порцеланов сервиз"...

За екстремните

Хората, които обичат адреналина и природата, гарантирано ще оценят един панорамен полет над красивата Витоша. Това ще им подари един незабравим спомен, който ще споделят именно с любимия човек. Полетите се осъществяват с парапланер и включват видео и фотозаснемане. Предупредете вашите хора, че трябва да са подходящо облечени – като за планина. Средно това ще ви коства около 120 лв., а повечето ваучери важат до 6 месеца след покупката им. 

За маниаци на сладкото

Зарадвайте влюбените гълъбчета, като им подарите изкушаваща дегустация на шоколад за двама. Това преживяване не само ще подслади живота им, но и ще научат много за какаото, отделните съставки на шоколада и процесът на производство. Двойката ще бъде част от група (от 8 до 12 участника) и ще дегустира 6 различни вида шоколад. Всеки ще има чаша вино пред себе си, за да отпусне сетивата си максимално. Ваучерът за участие в  дегустацията е валиден 6 месеца, но е необходимо да се направи резервация 3 дни предварително. Средната цена е 75 лв. 

За кифлата и суетния

Тя обича да се снима, а той - да изглеждат добре заедно с нея и поотделно. И двамата знаят, че няма да са вечно млади и това малко ги натъжава. Е, на какво биха се зарадвали повече, от една  фотосесия с професионален фотограф, която да запечата този период от младостта им? Добавете един лъскав албум с няколко общи снимки от компанията и ще зарадвате двамата влюбени. В интернет има изобилие от фотографи на свободна практика и предложения от различни фотостудиа. Цените варират, както и професионализмът. Съвет - проучете качеството и нормалните цени, защото в противен случай ще е по-добре да им подарите професионален фотоапарат.

За меломаните

Запознати сте с последните музикални тенденции благодарение на него, а тя информира всички от компанията за предстоящите концерти. Всички техни приятели знаят, че те двамата знаят да пеят една и съща любовна песен, както и годината, албума и биографията на изпълнителя й. Ако в тези думи откривате своите хора, започвайте да търсите билети за концерт. Нищо няма да ги зарадва повече от това да слушат музиката, която обожават - заедно и на живо. Цените зависят от мястото, изпълнителя и от това кога ще закупите билетите. Не забравяйте, че търсите два билета, чиито места са един до друг. И побързайте, защото Галена може да пее често в Студентски град, но Стинг не идва всеки ден в София. 

За веселяците

По принцип карикатуристите са или много мразени, или много обичани хора. Те имат таланта да виждат всеки дефект и да го превръщат в ефект. А тя и той умеят да се присмиват над себе си и не се засягат лесно. Изберете подходяща тяхна снимка и поръчайте на художника да преувеличи персонажите, както той си знае. Все пак внимавайте с хумора - нека влюбените бъдат влюбени и на платното и да имат нещо общо с реалността. Подарете им карикатурата заедно с вашето послание на гърба й, като залепите и оригиналната снимка. 

За домошарите

Има хора, чието любимо място е вкъщи. Когато те са двама, това е вкъщи с него или с нея. За да се видите с тях, най-често им ходите на гости или просто те идват у вас. Няма шанс да отидете заедно на парти или на шопинг в мола. Тези двойки обичат спокойствието и опознаването. Ще оценят настолните игри и ще разнообразят ежедневието си, докато са у дома. Имате богат избор от табла до Монополи и най-новите бордови игри. Цените варират от 10 до 200 лева в зависимост от играта.

За любителите на животни

Ако знаете, че и двамата умеят да носят отговорност и обичат животните, идеята да прибавите едно сладко кученце, коте, папагал или мини дендрариум в дома им, ще се приеме с отворени обятия от тях. Домашните любимци учат хората на отговорност, а двойките минават лека  подготовка за родители. Цени тук няма да споменаваме – най-важното е да сте сигурни, че двамата ще имат възможност да гледат животинчето. Все пак не искате да увеличавате бездомните кучета по улиците или да превръщате нечий живот в експеримент.

За кариеристите

Те са влюбени един в друг, но обичат и работата си. Засичат се, когато си пият кафето сутрин и на вечеря. През нощта рядко им остава време да си говорят, тъй като са заети с други, по-приятни неща. Често се случва да се разминават и да работят до късно. Тези влюбени имат нужда да променят ежедневието си, но и от това да си оставят разни бележки из дома. Една светеща табела за бележки, която да окачат на хладилника, ще улесни комуникацията им. Чрез нея може да си напомнят, че мислят един за друг или да се подсещат, че е време някой да полее цветята. Можете да им пожелаете скоро да реализират мечтаната от тях кариера и да си пишат бележки все по-рядко, защото кариерата и работохолизмът са две различни неща. Цената на една подобна табела е 25 лв и наподобява мини бяла светеща дъска с маркер.

За поспаланковците

Тяхната двойка винаги закъснява и двамата вечно мрънкат, че им се спи. Една домашна кафемашина, с която да се ободряват ще ги накара да ви запомнят с добро. Особено, ако и двамата са любители на популярната кофеинова напитка. Ако влюбената двойка обича да спи до обяд и пропуска важни срещи – то сменете подаръка с будилник, който би се чул и у вас. Цените тук варират в зависимост от продукта.

За царете на комфорта

И двамата обичат меките възглавници, удобните кресла и ненавиждат дървения стол. Тя е като принцесата, която ще усети и граховото зрънце под дюшека, а той включва подгряване на седалките в автомобила си през цялата зима. Барбароните са създадени точно за хора като тях. Формата им е такава, каквато тялото поиска. Най-хубавото е,че си на меко и хем си на пода, хем не си. Не можем да ви гарантираме, че двата барбарона ще им се харесат, защото на тях вероятно им се угажда трудно. Опитът обаче си струва!