Докато смъртта ги раздели! Възрастна двойка от Тенеси, женена от 69 години, прекарва последните си мигове заедно, държейки се за ръце.

Вирджиния и Томи Стивънс, са демонстрирали любов и привързаност един към друг, осъзнавайки, че това са последните им моменти заедно.

Томи умира на 8 септември на 91-годишна възраст - един ден преди 69-ата годишнина на двойката, както пише в некролога му. Съпругата му Вирджиния, също на 91 години, умира девет дни по-късно.

Томи Стивънс и Вирджиния Маккарем са родом от Кингспорт, Тенеси, и се запознават в гимназията. По-късно двамата посещават Университета на Тенеси и се женят на 9 септември 1954 г.

Томи започва кариерата си като транспортен мениджър, след като служи като първи лейтенант в американската армия. По-късно той основава своя компания. Освен че е работила с Томи в общата им фирма, Вирджиния е била активна в местните църковни, училищни и граждански групи.

Томи и Вирджиния живеят в Мемфис, където са родени и отгледани двете им деца - Карън и Грег. След пенсионирането си двойката се премества във Франклин, за да бъде близо до децата и внуците си.

Възрастният мъж е страдал от Алцхаймер и за него са се грижили в отделението за грижи за паметта в дома за възрастни хора, където двойката е живяла, преди да бъде прехвърлен в Медицинския център на университета Вандербилт. Той започва да страда от аспирационна пневмония и сепсис, които причиняват затруднено дишане и опасно ниско кръвно налягане.

Същата сутрин, когато Томи отишъл в медицинския център, съпругата му паднала. Тя е счупила счупени ребра, била е с фрактура на гръбначния стълб и травма на бедрото.

Персоналът на болницата позволява на двойката да остане в една стая.

Когато възрастните съпрузи осъзнали, че са настанени заедно, "и двамата светнали", казва дъщеря им Карън Крейгър в съобщение до медиите.

"Той беше буден, когато тя влезе", споделя още дъщеря им. "Очите му бяха отворени. Той не общуваше много - само с малък шепот. Но знаеше, че тя е там и че ще бъде точно до него. Не спряха да се държат за ръце през цялото време. Тя не искаше да го пусне."

"Знаете ли, това ми помогна много", споделила Вирджиния. "Това просто ми даде спокойствие, че няма да ми се налага да се тревожа за него. Той щеше да бъде с мен."

Двойката е отгледала две деца и е посрещнала внуци и едно правнуче, които ги посещават по време на престоя в болницата.

"Наблюдавах как госпожа Стивънс се шегува с внука си, а внукът и внучката й на свой ред й отвръщат със закачки, хранеха я с кисело мляко и й даваха напитки, всички просто се радваха на компанията си", казва д-р Мохана Карлекар, медицински директор на програмата за палиативни грижи за възрастни в медицинския център в Тенеси. "Това ми напомня как всеки от нас трябва да не забравя, че отделянето само на малко време може да има толкова голямо въздействие и че трябва да го правим по-често."

Според местните доклади Томи е починал на 8 септември. Вирджиния е изписана от болницата, но умира няколко дни по-късно, на 17 септември.