Как се казва вашият Герой от приказките?

Мария Михайлова

Приказката

Здравейте!
Първо поздравления за инициативата, тъй като силно вярвам, че такъв тип хора би трябвало да се показват ежедневно по медиите. На хората вече им е омръзнало да слушат само за катастрофи, високи цени, ниски заплати и др. В тези тежки времена, хората имат нужда от надежда, а каква по-хубава надежда от децата. А, какво по-хубаво от това да знаем, че има хора около нас, които са истински загрижени за децата, а не го правят само за парите…

Бих могла да ви пиша за много хора, с които Бог ме е благословил да познавам, които по един или друг начин помагат на децата. Много бих искала не само спечелилият 1-ва награда да бъде показван по медиите, но и историите на другите герои да бъдат разказани. Нещо от рода на предаването на БТВ за приемните семейства, например или както вие намерите за добре !

Реших да пиша имено за тази жена поради няколко причини. Има много добри хора в България, които помагат на децата, било то финансово, било то с времето си, било ти с таланта си, но това, което според мен отличава Мария от другите, е че тя се опитва да запази душите на децата чисти, така, както те идват на този свят – малки бели ангелчета. Тя се опитва с помощта на метода на Мария Монтесори да ги научи на себеуважение, да не се боят да разкрият талантите си, да не се страхуват да бъдат различни, да знаят какво е правилно да ядат и пият, за да не се разболяват и покрай децата се опитва да обучи и родителите и да им помогне да отгледат децата си.

Ето затова реших да предложа именно тази жена.

Поздрави!

Новинацията е изпратена от Михаела Сидера.

Разкажете ни за вашия Герой от приказките.