Chef Силвена Роу е първият ни гост в октомврийската тема на месеца "Пакости и лакомства от детството". Наскоро чаровната кулинарка, която готви предаване по bTV, издаде книга с рецепти само за българския пазар - "Моята кухня". Ние обаче бяхме любопитни да разберем кой е бил любимият й десерт като дете, колко пакостлива е била и какво мисли за Хелоуин като празник.

Кой е сладкишът (вкусът) на твоето детство?
Моята любима рецепта беше бадемов крем, който го правеха в "Тримонциум" и мелба с праскови. Кремът беше институция. Беше ми нещо изключително любимо.

Кой ти го приготвяше?
Помня как ходех до "Тримонциум" заради него. Майка също ми е правила различни кремчета, сутляш... всичко, което е кремообразно ми е любимо.

Пакостливо дете ли си била?
Аз бях голяма мъжкарана – всичките ми приятелчета се събираха да играят на бутилка, а аз с кънки, с колелета, с обелени колене, бях по улиците до късно вечер. Обикалаях и бях калпазанка

Помниш ли някоя по-голяма беля и каква беше тя?
Имаше едно момче от нашия клас, казваше се Асен. Той беше калпазанин, но в същоно време ми беше и приятел. Живеехме в един и същи блок – той беше вход А, ние сме вход Б. В училище обичаше да тормози по-слабите и веднъж-два пъти и мен. Реших, че ще си отмъстя и помня, че му наврях главата в кошчето за боклук в класната стая. Майка ми и до ден-днешен разказва тази история. Загубила съм връзка с Асен, но това беше една от големите ми пакости.

Какво мислиш за празнуването на Хелоуин – правиш ли нещо специално на/за този ден?
Хелоуин за мен е много странен празник. И в Англия не свикнах с него. Рязали сме тикви с децата, раздавали сме бонбони, но не го разбирам. В България, където съм израснала, го нямаше това.

Пакост или лакомство?
Лакомство.

И едно предложение за крем, който със сигурност ще ви стане любим: