Майка и дъщеря убиват мъж като го удушават в автомобил. По-късно колата е запалена. Не е сценарий на филм - реална случка от София, която буквално потресе хората в средата на мразовития януари. 

Убийство чрез удушаване на мъж, баща на две деца, за което са обвинени неговата съпруга и майка й. Оказа се, че жестокостта не спира дотук! Според подробности около случая автомобилът, в който това се е случило, впоследствие е бил запален на Витоша.

ОТ МАЙКА ДО ОБВИНЕНА В УБИЙСТВО

33-годишната Габриела Славова-Пеева бе арестувана и е обвиняема за бруталното убийство на съпруга си Пейо Пеев, извършено на 18 януари в София. Тя е от София, но се премества да живее в Черноморец. През 2017 започва работа към община Бургас. Млада, интелигентна – владееща  няколко езика и със солидно образование.

Тя е присъствала на учредителното събрание на партия "продължаваме промяната" и е била на последно място в бургаската им листа на първите за нашата политическа сила избори през 2021 г.

След като забременява за втори път, Габриела се връща в София. Майка й – Красимира Трифонова, е бивш консул на България в Тайланд. Габриела и съпругът й Пейо имали неразбирателства по време на развода си, относно попечителството на децата.

По данни от разследването двете най-вероятно са убили мъжа на Габриела, след което са направили опит да запалят тялото. Автомобилът с трупа на убития бил откаран по пътя за хижа „Алеко“ на Витоша. Там бил запален,  в опит да бъдат заличени следите.

В ИСТОРИЯ СЕ ПОЯВЯВА И ДРУГ БАЩА

Според последвала информация за бащинство на второто й дете претендирал Велико Минков, който е бивш депутат от "Продължаваме промяната" (ПП). Убитият мъж е твърдял, че детето е негово, а жената е настоявала, че не е. 

Младата жена има две деца – на 4 месеца и 6 години. Заради децата си Габриела бе пусната под домашен арест, а Красимира Трифонова остана зад решетките.

„Аз съм биологичният баща на 4-месечното бебе, което Габриела роди и съм 100% убеден. Това беше известно и на Пейо. Той е неин законен съпруг от едва три седмици преди раждането през август, въпреки че те имат 6-годишно дете. Пейо и Габриела не са имали връзка, поне за периода, в който аз съм бил с нея. Техният брак беше сключен три седмици преди раждането на моя син. Това прекрати възможността аз да мога да бъда вписан в акта за раждане като баща, защото съпругът става баща“, заяви в „Тази сутрин“ Велико Минков.

ПРИЯТЕЛИТЕ МУ СА В ШОК

Новината за жестокото убийство получи незабавен отзвук и сред приятелите на жертвата. 

"Днес научихме за убийството на нашия близък приятел Пейо. Пейо беше един от най- добрите хора, които познавах, всеки който го познаваше, може да потвърди думите ми. Същият по данни, изнесени в медиите, е убит от тъща си и майката на детето си. Заради спор за родителски права. Спор, който се зароди във времето преди още да бъде родено детето му и който спор беше подклаждан и задълбочаван с годините от майката и бабата на детето. Знам от първо лице какви усилия и мъки преживя Пейо, за да може да бъде част от живота на сина си и какви спънки и препятствия, поставиха пред него майката на детето и бабата по майчина линия. Такива, които в крайна сметка доведоха и до неговата смърт. Дълбоко убедена съм, че Пейо беше жертва на домашно насилие, от онези, за които обществото си затваря очите, а не трябва да бъде така."

Друг пост от човек, който е познавал убития баща.