През 2019 г. един много любопитен случай привлече вниманието ни. Едно 5-годишно дете беше осиновено от приемните си родители, но това, което изуми всички, беше, че в съда заедно с него бяха и всички останали деца от детската му градина.

Малкият Майкъл Кларк с нетърпение е очаквал деня, в който ще бъде осиновен от приемните си родители. Момченцето е живеело с Дейвид Ийтън и Андреа Мелвин от почти година. Неговото осиновяване е едно от 36-те, извършени в същия ден в окръг Кент в Мичигън, но се отличава с това, но заради Майкъл съдебната зала се напълни с деца.

Момчето сподели, че е държало съучениците му да дойдат заедно с него, защото до този момент те са били неговото истинско семейство.

Учителката на Майкъл Кларк с радост се е съгласила да доведе децата, защото по този начин може да ги научи за осиновяването и да ги насърчи да подкрепят осиновения си приятел.

 

 

Днес, три години по-късно, Майкъл продължава да живее с новото си семейство. Новата му майка понякога публикува неща, свързани с него, макар и да избягва да снима лицето на детето, което тази година ще навърши 8 години. От постовете ѝ става ясно, е Майкъл проявява интерес към кулинарията.

 

„Една от целите ми за 2022 г. е да обича моя малък готвач“, написа Андреа Мелвин.

Още истории за осиновени деца: