Мнозина от нас вярват, че професията на партньора ни в живота не би могла да има влияние на личните ни отношения. Помислете отново. Оказва се, че изборът на кариера играе много по-голяма роля във връзките, отколкото някога сте предполагали. 

#Писателят

Коя от нас не си е мечтала за мъж-поет, който да нашепва лирични нежности във всеки удобен момент? Естествено, креативната му страна не е единственото, заради което си струва да му кажете - "Да". В писателят се крие сензитивност, която често липсва при другите мъже. Именно поради тази причина избраникът ви би предвидил всеки ваш ход и би елиминирал всяка заплаха от излишни драми.

#Учителят  

Мъжете, които работят с деца са изключително организирани, осъзнати и умели във всяка една ситуация. Не се страхуват от обвързване и винаги ще ви слагат на първо място, ако имате нужда от тях. Те намират време за забавление, но сериозните отношения са им по-важни. Звучи като описание на мъжа-мечта, не мислите ли?

#Педиатърът

Подобно на учителите, педиатрите знаят кога да проявяват търпение и кога да настояват на своето. Никога няма да ви разочароват просто защото са съвестни по характер. Готови са да дават най-доброто от себе си и не се притесняват от недоволство и мрънкане.

#Фермерът

Макар и да ви звучи като евтин розов роман, може би фермерът е точно това, от което се нуждаете. Той знае кога и как да се грижи за вас, но никога няма да си позволи да прекрачи една или друга граница, която сте му поставила. Животът го е научил, че всяко нещо идва с времето си. Ето защо той е перфектният избор за тези от нас, които са готови на малко компромиси в замяна на трайна и стабилна любов.

Разбира се, факторите определящи дали един евентуален брак би бил сполучлив са много. Това обаче не означава, че трябва да пренебрегнем статистиките. Според наскорошно проучване, бракът с адвокат, актьор, хирург или барман има риск да се разпадне в 38.43% от случаите.

Естествено, тези проценти не гарантират нищо. Фактите сочат, че представителите на гореизброените професии рядко имат време за интимно и дълготрайно обвързване в следствие на продължителните часове работа, ангажираността, която изисква дадената професията и честите срещи с нови хора.