Британският принц Уилям говори за любовта си към австралийската хард-рок банда AC/DC и за музикалните вкусове в семейството си в подкаста "Prince William: Time To Walk", който е записан за Apple в полза на психичното здраве, съобщава Агенция Франс Прес.

Принц Уилям сподели, че слуша рок парчето "Thunderstruck" на групата от 1990 г., за да се настрои за работната седмица.

"Няма нищо по-хубаво в понеделник сутрин, когато след уикенда със сънливи очи се опитваш да се върнеш към работната седмица", казва принц Уилям, който е втори в последователността на наследяване на британския трон след баща му принц Чарлз.

Снимка: Apple

Принц Уилям също така говори за майка си принцеса Даяна, която е усилвала звука на осемдесетарския хит "The Best" на американската певица Тина Търнър, за да облекчи безпокойството на двамата с брат му Хари, докато ги връща с колата в пансиона след празниците.

"Майка ми пееше с пълно гърло, докато шофира", казва Уилям, като допълва, че понякога към тях се включвал и полицаят, който ги охранява в колата.

Баща на три деца, принц Уилям сподели още, че шестгодишната принцеса Шарлот обича да танцува на песента "Waka Waka" на колумбийската звезда Шакира, докато по-малкият й брат – тригодишният Луи, се опитва да я имитира.

Подкастът е достъпен за безплатно слушане от днес по радиостанцията Apple Music 1, като технологичният гигант ще даде набраните дарения на благотворителни организации, избрани от принц Уилям.